Nogomet

Kandidatura za Ćirinu momčad

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 20.10.2008.
Kandidatura za Ćirinu momčad
Foto: Sandro Donda

Mladi napadač Ermin Zec s dva pogotka vodećem Dinamu priskrbio si je bez ikakve sumnje titulu najboljeg igrača kola. Zahvaljujući tome nada se i pozivu u reprezentaciju Ćire Blaževića...

Najbolja momčad 11. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportnet.hr-a:

Vratar

Davor Burcsa (Cibalia) – Vinkovčani nisu pružili znatniji otpor na Poljudu, a uvjerljivijeg poraza uspio ih je spasiti tek raspoloženi vratar Davor Burcsa kojeg su Hajdukovci uspjeli svladati samo zahvaljujući udarcima s bijele točke. U više je navrata sjajno skinuo udarce protivničkim igračima.

Obrana

Drago Papa (Varteks) - Čim je ušao u igru umjesto indisponiranog Ivančića, Papa je očvrsnuo posljednju liniju domaćih. Premda često ima "žute minute", zbog kojih je i ostao na klupi umjesto da bude u prvoj postavi, Papa je ovog puta podigao razinu igre svoje ekipe.

Kaja Rogulj (Slaven Belupo) – Mladi branič Slaven Belupa odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu. Stizao je zatvoriti sve rupe u obranu svoje momčadi, a nekoliko se puta i našao u vrlo dobroj situaciji prilikom izleta na protivničku polovicu terena.

Luis Ibanez (Dinamo) – Mladi Dinamov Argentinac utakmicu u Šibeniku i ne bi imao po čemu posebnom pamtiti, osim po porazu da u drugom poluvremenu sjajnim izvođenjem slobodnog udarca nije uspio izjednačiti i spasiti svoju momčad od novog poraza u prvenstvu.

Veza

Mario Gregurina (Slaven Belupo) – Još jedan mladi nogometaš koprivničkog prvoligaša koji će protekli vikend pamtiti po svom dobrom nastupu nakon što je i protiv sesvetske Croatije odigrao iznimno dobru utakmicu.

Drago Gabrić (Hajduk) - Ovacije s tribina prilikom izlaska dovoljno govore o njegovoj partiji. Pretrčao je jako puno, sudjelovao praktično u svim akcijama Hajduka i razbijao napade Cibalije. 'Asistent' za drugi jedanaesterac kad je istrčao u sprintu 50 metara i asistirao srušenom Kaliniću.

Srebrenko Posavec (Slaven Belupo) – Da baš sve konce igra u Slaven Belupu ne preuzmu mladi igrači ovog se puta pobrinuo iskusni Srebrenko Posavec svojom vrlo dobrom igrom, u kojoj ovog puta nije izostao ni konkretan učinak. Posavec je u 26. minuti zabio za vodstvo Slavena.

Sammir (Dinamo) – Prema mnogima ponajbolji pojedinac iz gostujućih redova protekle nedjelje na Šubićevcu bio je Sammir. Brazilski veznjak stvarao je mnogo problema šibenskoj obrani, a to je čak priznao i trener Kalinić. Nedostajao je tek konkretniji učinak koji bi vrlo dobar dojam još poboljšao.

Napad

Ermin Zec (Šibenik) – Bosansko-hercegovački napadač umalo je uspio s dva pogotka donijeti svom Šibeniku pobjedu nad aktualnim prvakom Hrvatske. Dinamo je mrežu uspio zatresti dva puta, no to ipak ni ovog puta nije bilo dovoljno za skalp momčadi iz Maksimirske.

Ahmad Sharbini (Rijeka) – Možda se radi o pukoj slučajnosti, ali najbolji Rijekin strijelac u povijesti 1. HNL napokon je proradio dolaskom novog trenera. U Varaždinu je pokazao mnogo od svog nogometnog talenta. Bio je poguban za slabu domaću obranu, i svako je malo "bježao" svojim čuvarima. Pogotkom iz penala i još jednim iz igre svojoj je ekipi opskrbio barem bod.

Nikola Kalinić (Hajduk) - Dva pogotka iz jedanaesterca, od toga je jednog sam izborio. Siguran u realizaciji s bijele točke, imao je još dvije stopostotne šanse u kojima je čak dobro i pucao, ali sjajni Burcsa mu je skinuo obje na gol-liniji. Puno toga je napravio, zarađivao i pljesak i zvižduke s tribina.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!