Automoto

Nastavak borbe za prvaka

Goran Markuš • utorak, 21.10.2008.
Nastavak borbe za prvaka

Predzadnja stanica u ovosezonskom kalendaru WTCC-a je Okayama gdje će Rob Huff i cijela momčad Chevroleta tražiti što je više bodova moguće kako bi se približili vodećem dvojcu u ukupnom poretku vozača…

Samo nas četiri utrke i dvije destinacije dijele od konačnog ovosezonskog poretka u WTCC-u. Prvo mjesto susreta je Okayama, bivša staza Formule 1 gdje će se po prvi puta u WTCC-u voziti na brdu južnog Japana.

Trećeplasirani Rob Huff koji za drugoplasiranim Tarquinijem zaostaje 22, a za vodećim Mullerom 31 bod nada se većem iznenađenju koje bi mogao iskoristiti za približavanje samom vrhu uoči posljednje dvije utrke sezone.

Valja napomenuti i kako će svi kandidati za prvaka do kraja sezone voziti sa manje-više istim balastom (blizu maksimalnih 70kg) što bi pak mogao iskoristiti iskusni Alain Menu koji ima tendenciju pobjeđivanja na novim stazama, a nešto lakši automobil samo je još jedan dodatan plus.

"U Chevroletu imamo moto: "Nikad ne odustaj" i to će me nositi do kraja svih preostalih četiriju utrka. Nisam se nadao ovako visokoj poziciji uoči Okayame, posebice nakon odustajanja u jednoj od utrka što je samo dokaz da je sve moguće", optimistično izjavljuje Chevroletov kandidat za prvaka, Rob Huff.

Optimističan je i njegov momčadski kolega, Alain Menu: "Veselim se utrci i očekujem dobre rezultate. Gledao sam malo stazu po webu i vidi se kako su zavoji većinom vrlo uski što je za moj nešto lakši automobil odlična okolnost. Kao i inače, mislim da će kvalifikacije ponovno biti presudne i upravo tu ćemo morati tražiti vrlo važnu prednost uoči same utrke."

"Kako sam na ovoj stazi već nastupao 1994. godine sa Ferrarijem u Formuli 1 mislim da imam prednost pred ostalim vozačima, naravno izuzev Japanaca, koji ovdje dolaze po prvi puta. Uski zavoji tjeraju vozača da čuva kočnice i onaj tko u tome najbolje uspije izvući će apsolutni maksimum iz obiju utrka", izjavio je Nicola Larini.

Novopridošlica u Chevroletu, Max Orido opravdano se nada kako će postati prvi Japanac sa bodovima u povijesti WTCC-a: "Vrlo se veselim svojoj domaćoj utrci koja ima sve što vozač može poželjeti. Dvije brze ravnice, nekoliko brzih i sporih zavoja koji malom širinom tjeraju vozača na maksimalnu koncentraciju. Moj cilj je jasan: ponovno završiti kao vodeći Japanac u utrci i možda stići i do prvog, povijesnog boda za Japan u WTCC-u."

Raspored, 24.10.2008., petak:
09.00h – 09.30h (CET) – Testiranje

Raspored, 25.10.2008., subota:
02.30h – 03.00h (CET) – 1. slobodni treninzi
05.00h – 05.30h (CET) – 2. slobodni treninzi
09.00h – 09.30h (CET) – Kvalifikacije

Raspored, 26.10.2008., nedjelja:
01.30h – 01.45h (CET) – Zagrijavanje
06.35h – 07.00h (CET) – 1. utrka
08.05h – 08.30h (CET) – 2. utrka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!