Nogomet

"Otvoriti pobjedom"

Vedran Attias • utorak, 21.10.2008.
"Otvoriti pobjedom"
Foto: Davor Sajko

(Iz Čateža za Sportnet.hr Vedran Attias). Momčad Dinama otišla je na pripreme u Sloveniju kako bi pokazali što bolju igru u četvrtak u vrlo bitnoj prvoj utakmici Lige Uefa...

Trener Dinama Branko Ivanković ima visoko mišljenje o Nizozemcima, ali nada se dobrom rezultatu: "Gledali smo ih protiv Feyenoorda i Vitesea i mogu reći kako su to bile dvije potpuno drugačije utakmice. Onaj sastav koje je igrao u Rotterdamu će vjerojatno biti onaj koji će igrati u Zagrebu." Utakmica protiv Feyenoorda bila je odlična za NEC, a malo manje za Dinamo i navijače zagrebačkog kluba: "Oni su Feyenoord unakazili usred Rotterdama."

Unatoč tome, u Dinamo jedva čekaju utakmicu: "To je utakmica koju svi jedva čekamo i uz poštovanje prema NEC-u - očekujemo Ligu Uefa otvoriti pobjedom." NEC je u sjajnom nizu i već dugo ne znaju za poraz: "U posljednjih su osam mjeseci izgubili samo jednu utakmicu."

Što se tiče zdravstvenog stanje, Chago i dalje nije u konkurenciji, Drpić je ostao u Zagrebu i prima peniciline kao i Butina koji ide na preglede kako bi se vidjelo koliko je udarac u glavu ozbiljan. Kako ne bi sve bilo crno, Balaban i Morales su potpuno spremni i konkuriraju za sastav.

Nije htio trener isticati pojedince kod Dinamovih protivnika: "Golman je protiv Feyenoorda sjajno branio, ali ne bih isticao pojedince. Oni uz kompaktnost i čvrstinu imaju pojedince koji mogu biti prevaga u svakoj utakmici."

Dinamo najbolje europske utakmice uglavnom igra u gostima, no vrijeme je za pravi nastup u Zagrebu: "Doma je, neću reći teže igrati, ali drukčije i to osobito kada momčad nije još formirana.Vani je ponekad lakše imati koheziju i kompaktnost pa je zato možda lakše napraviti rezultat. Unatoč tome, mislim da smo mi i doma igrali neke dobre utakmice u Europi."

Ova utakmica bi trebala biti posebno zanimljiva gledateljima jer nema uzvrata pa neće biti bitno - ne dobiti gol: "Nama nije bitno hoćemo li dobiti gol ili ne nego samo da pobijedmo i to je promjera u odnosu na Sparta kada nismo smjeli dobiti gol. Mi možemo primiti gol i svejedno pobijediti jer jedino što je bitno su - tri boda."

Dakle, Dinamo će preuzeti rizik u igri kako bi došli do pobjede?: "Da, moramo i želimo ući u taj rizik. Težit ćemo stalnom pritisku, agresivnosti prema naprijed i sa što više igrača ulaziti u samu završnicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!