Nogomet

Hat-trick Ventspilsa

Borna Rupnik • utorak, 21.10.2008.
Hat-trick Ventspilsa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Ventspilsa novi su - a i stari - prvaci Latvije. Ovo im je već treći uzastopni naslov, kojim su potvrdili svoju dominaciju unutar granica ove baltičke države...

Ventspils je svoj treći naslov prvaka osigurao nedjeljnim remijem protiv Skonta iz Rige. Sama utakmica bila je vrlo neizvjesna, jer su gosti dva puta vodili, ali se novi prvak dva puta vratio i osigurao potrebni bod. Izjednačujuće pogotke postigli su Saša Cilinšek te Vits Rimkus iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi.

Proslava naslova bila je još slađa jer je bod za naslov osvojen protiv momčadi iz glavnog grada koja drži latvijski rekord u broju osvojenih naslova - Skonto je prvak svoje države bio 14 puta zaredom. Trener Roman Grigorčuk ne smatra kako je ovaj naslov manje vrijedan zato jer je osvojen lakše od prošla dva: "Vrlo smo sretni što smo ponovno prvaci. Osjećaj nije ništa manje lijep".

Ukrajinac na klupi Ventspilsa podsjetio je na osvajanje prvog naslova: "2006. godine pritisak je bio nepodnošljiv, nismo smjeli napraviti niti najmanju pogrešku". Srpski branič Cilinšek dodaje: "Od pobjeda se ne možete umoriti. Svi su od nas očekivali naslov, sada se možemo opustiti i uživati u njemu".

Grigorčuk već gleda u budućnost: "Nama su kvalifikacije za Ligu prvaka novi ispit. Moramo dati sve od sebe i pokušati napredovati. Ne gradimo samo dvorce od pijeska, analizirat ćemo situaciju i pokušati premostiti probleme". U Ventspilsu dio optimizma sigurno temelje na novom formatu kvalifikacija i uspjehu klubova poput BATE Borisova ili Anorthosisa.

Ovaj se klub iz istoimenog grada na obali Baltičkog mora okitio i s tri naslova pobjednika latvijskog kupa, a posljednje su dvije sezone u europskim natjecanjima dogurali do drugog pretkola Lige prvaka. U prvim su pretkolima izbacivali velške predstavnike (The New Saints i Llanelli), a kraj puta označili su im austrijski Red Bull i norveški Brann.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!