Zimski sportovi

Palander out najmanje do siječnja

Maja Giljanović • utorak, 21.10.2008.
Palander out najmanje do siječnja
Foto: Nikola Movrić

Nakon što je ozljeda Marlies Schild Austrijanku eliminirala cijelu nadolazeću sezonu najmanje će tri mjeseca među "tehničarima" propustiti i pandan joj među skijašima Kalle Palander...

31-godišnjak je u veljači ove godine operativnim zahvatom pokušao zaliječiti stres-frakturu desne noge zbog kojeg je propustio kraj prošle sezone, a nakon njega tjednima prolazio rehabilitaciju baš kod nas u Hrvatskoj.

Čudotvorni tretmani doktorice Brozičević u Selcima svjetskom prvaku u slalomu 1999. i osvajaču Malog kristalnog globusa 2003., međutim, nisu pomogli i krajem se prošlog tjedna nakon bolova koji su eskalirali krajem ljeta odlučio na novu operaciju.

Palander će se, očekuju liječnici, a odvije li se oporavak po predviđenom, vratiti krajem siječnja iduće godine jer sam Finac usprkos spekulacijama u medijima ne kani dignuti ruke od karijere: "Vratit ću se jer sam borac. Još ću sljedeće dvije sezone svoj život podrediti skijanju, a potom ću u okolnostima koje ja odredim otići. Još, međutim, imam štošta reći".

Svjetsko prvenstvo u Val d'Isereu nažalost stiže prebrzo - od 30. siječnja do 15. veljače 2009.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!