Nogomet

"Moramo se paziti Balabana"

Vedran Attias • srijeda, 22.10.2008.
"Moramo se paziti Balabana"
Foto: Tomislav Pacak

Dan uoči utakmice, gosti iz NEC-a odradili su trening i konferenciju za novinare na Maksimiru. Gosti pričaju o Dinamu kao velikom klubu, no najavljuju i kako idu po pobjedu...

Ništa čudno, nizozemske je novinare zanimalo mišljenje kapetana NEC-a Petera Wisgerhofa o Maksimiskom stadionu: "U svakom slučaju, drugačiji je nego oni u Nizozemskoj. Visoke su tribine i općenito je velik stadion. Stvarno me zanima kako će sutra to sve izgledati kada dođu ljudi."

Gostujući novinari su postavili nekoliko pitanja o Bošku Balabanu kojega se zaista pribojavaju: "Kako je Balaban bio povrijeđen nisam ga baš vidio, no Balaban je vrlo poznato nogometno ime. Koliko smo čuli, on će igrati protiv nas i morat ćemo ga dobro paziti."

Za mali klub iz Nijmegena, europske su utakmice poseban doživljaj: "Ovo je naše drugo putovanje u inozemstvo i osjećaj je lijep te ćemo sve napraviti kako bi trajao što duže." Bi li gostujući kapetan i stup obrane bio zadovoljan bodom? "S ekipom koju imamo i igrom koju naš trener forsira - uvijek idemo na pobjedu. Bod je uvijek bod, ali igramo na pobjedu."

Gosti su u Zagreb doputovali bez napadača Johna jer, kako kaže trener Mario Been - nije spreman: "Da, svi su spremni osim Collinsa Johna koji je ostao kod kuće jer nije dovoljno spreman." Sastav gostiju, nakon što smo tražili pomoć od kolega, je sljedeći: Babos, Fernandez, Wisgerhof, Ramon, El-Ahchaoui, Sibum, Radomski, Davids, Saidi, Janssen, Schöne.

O Dinamu je trener gostiju rekao sljedeće: "Dinamo je tvrda i jaka ekipa. Najveću opasnosti očekujemo od kreativaca - Sammira i Moralesa." Što trener gostiju misli o neriješenom rezultatu? "Igra počinje s 0:0, no mi se uvijek zalažemo za pobjedu. Teško je unaprijed reći s kojim bismo rezultatom bili zadovoljni. Protiv ovakve ekipe bod bi bio dobar, no mi idemo na pobjedu."

Gosti nemaju iskustvo u europskim utakmicama, no trener smatra je na terenu - sve moguće: "Znamo da će biti teška utakmica, ali za nas je to kao i svaka druga. Kad smo na terenu to je igra jedanaest na jedanaest. U svakoj je utakmici sve moguće i tako mi pripremamo igrače. Nema tu nekih velikih filozofija."

Kako trener vidi izglede svoje momčadi za prolaz u sljedeći krug? "Svjesni smo da su sve četiri ekipe jače od naše, no sve je moguće. Mi želimo igrati što bolje i koncentrirati se samo na nogomet." Malo je razmislio pa objasnio što to znači: "To ne znači da su trenutno jači nego kada se gleda ime i tradicija, ali to ništa ne znači na terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!