Automoto

Gibernau se reaktivira

Maja Giljanović • petak, 24.10.2008.
Gibernau se reaktivira
Foto: Srđan Badurina

Sete Gibernau potpisao je za Onde 2000 i sljedeće se sezone nakon dvije godine kreativne pauze vraća u svijet MotoGP-ja..

34-godišnji Španjolac koji je debitirao još 1992., a u međuvremenu ostvario 13 poleova (12 u MotoGP-ju i jedan do 500ccm) i 30 podija (24 MotoGP, šest 500ccm) te je devet puta (osam plus jedan) trijumfalno prošao ciljem, Gibernau se vraća nakon što je 2006. pritisnut ozljedama otišao u mirovinu.

2003. i 2004. viceprvak svijeta iza Valentina Rossija potpisao je za svoju petu momčad u velikoj karijeri - po mnogima je Gibernau najveći u povijesti koji se nikada nije okitio naslovom svjetskog prvaka - 1992. je startao u Yamahi, 1998. se prebacio u Hondu iz koje je 2001. prešao u Suzuki prije nego se 2003. vratio u Hondu na još tri sezone. 2006. je, pak, proveo u Ducatiju.

Upravo na Ducatijevom novom projektu Onde 2000 (vodi ga Angel Nieto) na "59-ici" Gibernau se, potvrdio je jutros u Valenciji, vraća nakon što je come-back "zakuhala" slučajna posjeta ovogodišnjoj Velikoj nagradi Katalonije. U Barceloni je, naime, s Talijanima dogovorio test-vožnju, a kako se rezultat svidio i njemu i Ducatiju, krajnji je epilog testiranja u Mugellu "vraćanje u žrvanj MotoGP-ja".

"Momci su izvrsni i konkurencija strašna te sam svjestan da ću itekako morati zapeti da bih im mogao konkurirati. Motivacije mi, međutim, ne nedostaje i spreman sam žestoko raditi kako bih opravdao povjerenje i momčadi i navijača", najavio je Gibernau.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!