Nogomet

Dragao nesretan za Porto

Antonija Pavlić • nedjelja, 26.10.2008.
Dragao nesretan za Porto
Foto: Sandro Donda

Senzacionalni Leixoes, pobjedom je nad Portom u gostima izbio na čelo prvenstvene ljestvice na kojem će se zadržati barem do sutra, kada će na terene izaći Nacional i Amadora, koji bi se pobjedama približili neočekivano vodećoj momčadi...

Portu ne ide, pa ne ide. Nakon katastrofe od Arsenala na Wembleyu i poraza kod kuće od Dinamo Kijeva u Ligi prvaka, crni se niz portugalskih prvaka prenio i u nacionalno prvenstvo, u kojem su ponovno na tom nesretnom Dragau prosuli bodove, upisavši tako prvi poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Još gledatelji nisu pošteno ni sjeli na svoja mjesta, a na semaforu je već svijetlila "jedinica", i to ispod imena Leixoes. Vasco Fernandes je izveo korner, Brandon Poltronieri na prvoj vratnici glavom prenio do Burna Chine, koje je također glavom pogodio suprotni kut Heltonova gola vodstvo gostiju.

Na 2:0 povisio je u 29. minuti nakon puno glavometa i odbijanja Braga, da bi nadu domaćinima u preokret donio preciznim udarcem s bijele točke Lucho u 36. minuti. Rezultat je sredinom drugog dijela igre nakon mnogo pokušaja uspio poravnati Lisandro, da bi ipak, deset minuta prije kraja svojim drugim pogotkom na utakmici tri boda Leixoesu donio Braga, lijepim udarcem s ruba šesnaesterca.

I drugi je susret dana prošao u znaku gostujuće momčadi. Guimaraes je zahvaljujući autogolu Zé Pedra u 32. minuti došao do sva tri boda, s kojima se pomaknuo na sedmo mjesto prvenstvene ljestvice, dok je momčad Belenensesa s druge strane ostala na jednoj pobjedi i tri osvojena boda, na 14. mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!