Zimski sportovi

Švicarci pokorili Sölden

Petar Plevnik • nedjelja, 26.10.2008.
Švicarci pokorili Sölden
Foto: EPA

Daniel Albrecht pobjednik je prve ovosezonske utrke Svjetskog kupa u Söldenu. Odličnom veleslalomskom vožnjom Švicarac je uspio obraniti prednost iz prvog dijela, slavivši sa 14 stotinki ispred svog sunarodnjaka Didiera Cuchea, dok je pobjedničko postolje domaćinima uzeo trećeplasirani Amerikanac Ted Ligety...

Ako je suditi prema prvoj utrci Svjetskog kupa, onda bi se predviđanja mnogih uoči početka nove sezone da će Daniel Albrecht biti jedan od glavnih kandidata za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu vrlo lako mogla ostvariti. U današnjem veleslalomu Švicarac je majstorski odvozio obje vožnje i zasluženo došao do svog drugog slavlja u ovoj disciplini.

Švicarsko slavlje upotpunio je drugoplasirani Dider Cuche, koji je odličnom drugom vožnjom, posebice u središnjem dijelu staze, uspio nadoknaditi zaostatak iz prve vožnje u odnosu na Benjamina Raicha i stići do druge pozicije, još jednom potvrdivši kako su Švicarci složili odličnu momčad ove sezone.

Drugoplasirani nakon prve vožnje Raich odvozio je vrlo lošu drugu vožnju, tek 22. vrijeme, tako da se domaća publika morala zadovoljiti tek s četvrtim mjestom, što je Ted Ligety pomaknuvši se četvrtog mjesta iz prve vožnje na pobjedničko postolje.

Osim Albrechta i Cuchea, koji su danas bili klasa za sebe, poredak ostale desetorice svjedoči o izjednačenosti utrke. Naime, od trećeplasiranog Ligetya do desetog Bodea Millera, koji je u posljednjem dijelu staze prosuo veliku prednost, razmak je iznosio svega 34 stotinke.

Iako je ostao žal što Ivica Kostelić nije uspio ući u drugu vožnju, ne treba previše tugovati zbog ovakvog početka sezone, budući da prava iskušenja tek slijede. Prvo pravo za Ivicu dolazi u finskom Leviju, gdje se utrkama slaloma 15. i 16. studenog nastavlja sezona Svjetskog kupa.

1. Daniel Albrecht (Švi) 2:15.78
2. Didier Cuche (Švi) +0.14
3. Ted Ligety (SAD) +1.25
4. Benjamin Raich (Aut) +1.30
5. Thomas Fanara (Ita) +1.44
6. Christoph Gruber (Aut) +1.47
7. Romed Baumann (Aut) +1.56
8. Philipp Schoerghofer (Aut) +1.57
9. Carlo Janka (Švi) +1.58
10. Bode Miller (SAD) +1.59
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!