Rukomet

Više nema neporaženih

Ivan Ambroš • nedjelja, 26.10.2008.
Više nema neporaženih
Foto: Kristijan Komarica

U regionalnoj ligi za rukometašice (WRHL) odigrani su posljednji susreti prije stanke. Naša Podravka Vegeta je poražena od Hypa u Beču s 36:33, a Krim Mercator je predvođen sjajnom Sergejom Stefanišin (27 obrana) iznenadio prvoplasiranu ekipu Budućnost T-Mobile.

Hypo je u Beču slavio protiv naše Podravke s 36:33 (17:15) u susretu sedmog kola. Hrvatske su se prvakinje dobro držale tijekom cijele utakmice, a svega nekoliko minuta prije kraja rezultat je bio izjednačen na 33:33.

Myoung je bila prvi strijelac susreta s osam golova, isto koliko je zabila i Penezić, dok je Zebić tome dodala još sedam.

Ohrabrujuća igra na gostovanju

Ekipa Zdravka Zovka prikazala je dobru igru na gostujućem terenu protiv prošlogodišnjeg finaliste Lige prvakinja, što posebno ohrabruje pred početak nove sezone elitnog natjecanja za rukometašice.

U Ljubljani je unaprijed odigran susret 14. kola Ljubuški – Krim Mercator. Očekivano su slavile slovenske prvakinje s visokih 46:16 (25:5). Po šest golova su za Krim zabile Oder, Irman, MavšarBodnieva, isto koliko je za Ljubuški zabila Prusina.

Dan kasnije je Krim ponovo porazio gošće iz Bosne i Hercegovine s visokih 44:15 (16:9) u susretu sedmog kola. Vidič se istakla s devet, a naša Dijana Golubić s osam golova. Na drugoj strani Mistrić je zabila pet puta.

27 obrana Stefanišin

Krim Mercator se osvetio podgoričkoj Budućnosti T-Mobile za poraz u prvom kolu i u susretu osmog kola slavio u Podgorici s 33:31. Domaće su rukometašice izvrsno krenule i na kraju prvog poluvremena imale čak šest golova prednosti (17:11). Predvođene izvrsnom Sergejom Stefanišin slovenske su prvakinje u drugom dijelu uspjele preokrenuti rezultat i nanijeti prvi poraz Budućnosti u ovoj sezoni.

Stefanišin je skupila fantastičnih 27 obrana, Lekić je zabila sedam golova, a Mőrtel šest. Kod domaćih Jovanović je postigla devet, Radović sedam a Radičević šest golova.

Budućnost T-Mobile i dalje prva

U WRHL sada slijedi stanka zbog Lige prvakinja i Europskog prvenstva u Makedoniji. Ljestvicu regionalne lige za rukometašice i dalje predvodi podgorička Budućnost T-Mobile s 10 bodova iz šest odigranih utakmica. Podravka Vegeta ima šest bodova i utakmicu manje, isto kao i Lokomotiva koja je skupila četiri boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!