Nogomet

Varteks pokazao Rijeci

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 27.10.2008.
Varteks pokazao Rijeci
Foto: Sandro Donda

Nogometaši Varteksa pokazali su protekle nedjelje Rijeci kako povesti 3:0, a onda taj rezultat i zadržati do kraja utakmice. Na dvoboju protiv Zagreba u Kranjčevićevoj najviše su se istaknuli Smrekar, Mumlek i Mujanović...

Najbolja momčad 12. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportnet.hr-a:

Vratar

Andrija Vuković (Zadar) - Mladi se zadarski vratar ne prestaje dokazivati nakon što mu je pružena prilika među prvom jedanaestoricom. Sjajnim je intervencijama pokazao što zna i protiv Hajduka čiji ga igrači nisu uspjeli svladati. U Stanovima, čini se, stvara se pravi nasljednik talentiranog Subašića...

Obrana

Ivo Smoje (Osijek) – Iskusni branič Osijeka mnogo je pomogao svojim suigračima da i proteklog vikenda upišu novu pobjedu te tako nastave na najboljem putu za izlaz iz krize u koju su bili zapali na početku sezone. Smoje je stizao dobro reagirati u svim situacijama, a još je bio i strijelac drugog pogotka.

Kaja Rogulj (Slaven Belupo) – Koprivnica slavi novu pobjedu i izjednačenost na vrhu s Dinamom, iako posljednja tri boda imaju pokolju mrlju na sebi. Dobru utakmicu ipak je odigrao branič Rogulj koji se pokazao još jednom vrlo dobrim u posljednjoj liniji Slavena i Petković može na njega u potpunosti računati.

Vedran Celiščak (Šibenik) – 26-godišnji Koprivničanin u redovima Šibenika kako vrijeme odmiče igra sve bolje. Utakmica protiv Intera bila je njegova najbolja partija u modrom dresu do sad. Istaknuo se odličnim prodorima po lijevom boku, a dva je puta sigurnim intervencijama zaustavljao vrlo izgledne prilike gostujuće momčadi.

Veza

Miljenko Mumlek (Varteks) – O najiskusnijem nogometašu varaždinske momčadi već je sve rečeno, no da još jednom ponovimo… Mumlek je još jednom odigrao kao da ima deset godina manje na leđima i obrana Zagreba ga je s mnogo poteškoća zaustavljala. Kontrolirao je igru u veznom redu, a na kraju je uspio i vrlo lijepo poentirati za konačnih 3:0.

Marin Ljubičić (Zadar) – Bivši Hajdukovac na najbolji je način pokazao koliko vrijedi donijevši svojim pogotkom veliko slavlje Zadranima. Uz pobjedonosni pogodak, Ljubičić je odigrao vrlo dobro, pokušavajući u nekoliko navrata ugroziti Subašićev gol.

Matija Smrekar (Varteks) – Mladi nogometaš Varteksa već se nekoliko puta ove sezone istaknuo, a to nije propustio učiniti ni u Kranjčevićevoj. Mnogo je problema napravio obrani Zagreba, asistirao je za pogodak, a zatim i sam se upisao u listu strijelaca.

Mario Grgurović (Inter) – Bio je najveća opasnost za gol domaćeg vratara Slavice. Nakon dva udarca iz daljine koja nisu završila u golu, istaknuo se odličnom asistencijom za Bulu koji je pogodio za vodstvo svoje momčadi. U drugom poluvremenu bio je začetnik svih kontranapada svoje momčadi.

Napad

Ermin Zec (Šibenik) – 20-godišnji Bugojanac, mladi reprezentativac BiH, još je jednom, drugo kolo za redom, bio prvo ime svoje momčadi. Bio je stalna opasnost za posljednji red gostujuće momčadi. Pred kraj prvog poluvremena iskoristio je jednu od svojih najvećih prednosti, brzinu, te je poput brzog vlaka prošao pored Krznara i loptu poslao u mrežu. Šesti je to pogodak Zeca ove sezone.

Goran Mujanović (Varteks) – Napadač Varteksa odigrao je još jednu dobru utakmicu, a vrlo je rano doveo i Varaždince u vodstvo što im je mnogo značilo s obzirom da je do tog trenutka Zagreb još koliko-toliko i prijetio, a nakon toga više ne. Ipak, i dalje je boljka slaba efikasnost. Mogao je Mujanović još nekoliko puta svoje ime plasirati u listu strijelaca.

Josip Barišić (Osijek) – 21-godišnjak u redovima Osijeka među najzaslužnijima je što Ljupko Petrović neće htjeti predugo pamtiti svoj povratak u Gradski vrt nakon dugo vremena, barem ne kad su u pitanju događanja na travnjaku. Barišić je postigao dva pogotka, a još je jednom stigao i asistirati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!