Zimski sportovi

Senatorsi prekinuli niz

Ante Jukić • utorak, 28.10.2008.
Senatorsi prekinuli niz

Nakon slobodne nedjelje, noćas su nastavljena uzbuđenja u NHL-u. Epitet najbolje momčadi u New Yorku pobjedom protiv Islandersa opravdali su Rangersi, a konačno su do pobjede došli Senatorsi, koji su niz od četiri uzastopna poraza prekinuli u Buffalu...

Iako su posljednjih godina nesumnjivo prva momčad grada na Hudsonu, Rangersi su prošle sezone dobili samo tri od osam međusobnih dvoboja s Islandersima. Noćas su stari rivali odigrali prvi dvoboj u novoj sezoni, a sudeći po njemu, Islandersi će izgubiti i taj jedan mali razlog za zadovoljstvo koji ih je "držao" lani.

Sve važno u prvoj trećini dogodilo se na samom početku i kraju iste. U prvoj minuti Rangerse je u vodstvo doveo Chris Drury, da bi stvari na početak samo osam sekundi prije kraja vratio Kyle Okposo. Izjednačena i ravnopravna igra trajala je negdje do polovice utakmice, a tada Rangersi uključuju "turbo" i s tri uzastopna pogotka (Callahan, Gomez i Drury) rješavaju utakmicu. Poraz domaćina u pretposljednjoj minuti samo je malo ublažio Mark Streit.

Rangersima je ovo bila već deveta pobjeda u prvih 12 utakmica sezone, čime su izjednačili najbolji start u povijesti kluba. Momčad s Broadwaya trenutno ima najviše bodova u ligi, dok su ih njihovi gradski osvojili najmanje.

A puno bodova, barem za jedan ambiciozan i kvalitetan klub što nesumnjivo jesu, u dosadašnjem dijelu sezone nisu osvojili ni Senatorsi. Ipak, niz od četiri uzastopna poraza momčad iz kanadske prijestolnice prekinula je noćas u Buffalu, nanijevši domaćim Sabresima tek prvi ovosezonski poraz u regularnih 60 minuta igre (dvaput su pokleknuli nakon produžetaka).

Dvoboj u Buffalu bio je riješen nakon druge trećine, na kraju koje su Senatorsi imali ogromnih 4:0. Dva pogotka u prvih 40 minuta utakmice zabio je probuđeni Jason Spezza, dok su po jedan dodali Christoph Schubert i Dany Heatley. U šestoj minuti posljednjeg perioda "petardu" je zaokružio Shean Donovan, a shutout Aulda "pokvarili" su MacArthur i Numminen, koji u samoj završnici postavljaju konačnih 5:2.

"Nekako smo uvijek posebno nabrijani na Sabrese, Možda zato što znamo o kako se kvalitetnoj momčadi radi, pa i mi u utakmicu ulazimo maksimalno", rekao je nakon osme pobjede svoje momčadi u posljednjih 13 utakmica u Buffalu dvostruki strijelac Jason Spezza.

Red Wingsi su noćas još jednom pokazali pobjednički karakter, svladavši u Los Angelesu Kingse iako su veći dio zaostatka bili u rezultatskom minusu. Pogotkom Valtterija Filppule dvije minute prije kraja aktualni prvaci su izborili produžetke, a zatim i slavili nakon kaznenih udaraca, zahvaljujući Dacjuku i Zetterbergu.

Upravo je Šveđanin postigao i prvi pogodak na utakmici, u šestoj minuti prve trećine. Golovima Mollera i Caldera Kingsi okreću rezultat u svoju korist, ali da u posljednju trećinu Red Wingsi ne odu sa zaostatkom pobrinuo se Marian Hossa. Već u 47. sekundi trećeg perioda Aleksander Frolov je donio novo vodstvo domaćoj momčadi, koje je na semaforu stajalo sve do dvije minute prije kraja i već opisanog gola Filppule.

Sjajnu večer za goste upotpunili su Anaheim i Boston.Ducksi su seriju pobjeda nastavili i u Columbusu, dok su Bruinsi, zahvaljujući golu Dennisa Widemana u produžetku, odnijeli oba boda iz Edmontona. Jedini uspješan domaćin noćas su bili Minnesota Wildsi, koji su rezultatom 3:2 nadvisili Blackhawkse.

NHL, rezultati, 27.10.2008: NY Islanders - NY Rangers 2:4, Los Angeles - Detroit 3:4 (SO), Buffalo - Ottawa 2:5, Minnesota - Chicago 3:2, Edmonton - Boston 0:1 (OT), Columbus - Anaheim 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!