Zimski sportovi

Girardelli kao u dobra stara vremena

Antonija Pavlić • utorak, 28.10.2008.
Girardelli kao u dobra stara vremena
Foto: EPA

Nakon što su se ugasila svjetla reflektora i kamere na prvoj utrci nove skijaške sezone u Söldenu, snage su na skraćenoj veleslalomskoj stazi odlučila odmjeriti još dva skijaša. Skijaški veteran i četverostruki slavljenik u utrkama Svjetskog kupa, Marco Büchel kontra legende luksemburškog skijanja, Marca Girardellija...

Austrijanac koji je zbog tvrdoglavosti Austrijskog skijaškog saveza prihvatio zastavu Luksemburga i donio im neviđene uspjehe, nakon noćne je slalomske utrke u Zagrebu, prema pisanju švicarskih tiskovina, izjavio kako bi i danas mogao pobijediti bilo kojeg aktivnog skijaša, no pod jednim uvjetom. Taj bi skijaš morao nastupiti na skijama na kojima je Girardelli nekada osvajao naslove, dok bi on sam nastupio na skijama na kojima se vozi ovogodišnji Svjetski kup.

Odluka je napokon, pala na Marca Büchela, aktualnog pobjednika superveleslaloma u Kitzbühelu i stručnjaka za brze discipline. Utrka je održana u prisustvu brojnih novinara i kamermana, kao i nekoliko gledatelja, u dvije vožnje, no na nešto skraćenoj stazi.

Girardellijeve stare "daske" pošteno su namučile Büchela u obje vožnje, dok je on s druge strane odvozio u maniri aktualnog skijaškog profesionalca te na trenutke podsjetio na svoje najbolje dane. Pogađate, pobjeda je otišla u ruke Austrijanca, koji je tako pokazao koliko je teško bilo skijati nekada, te kako je skijaška oprema napredovala od 1992. godine pa do danas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!