Nogomet

"Igrači fizički pali"

Vedran Attias • utorak, 28.10.2008.
"Igrači fizički pali"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamova viroza "ne bira" pa je tako danas uoči utakmice s Hrvatskim Dragovoljcem u Kupu, uz trenera Ivankovića, pred novinare umjesto glasnogovornika Ade Kožula došla njegova suradnica Gorana Mirko...

Teška situacija u Dinamu se nastavlja. Iako je "ono najgore" prošlo, sada su pred Modrim utakmice za koje se trener Ivanković mora nekako "pokrpati" momčad: "Danas će se neki igrači pojaviti na treningu pa ćemo vidjeti za sutra, no stanje nije dobro."

Za utakmicu osmine finala Kupa s Hrvatskim Dragovoljcem konkuriraju četiri juniora - Andrej Kramarić, Ivor Horvat, Denis Cerovec i Ivan Herceg: "Juniori će se priključiti tako da možemo odigrati utakmicu kako bi imali što manje zaostataka. Igramo na tri fronta, prvenstvo, kup i Kup Uefa, i ne treba spominjati koliko nam je bitno da su utakmice ne odgađaju."

Unatoč velikim problemima, jasno je kako Modri idu u Siget po pobjedu: "U Siget idemo kao apsolutni favoriti, uostalom - mi smo pobjedinici Kupa te su tako naše želje prilično jasne." Trener je spomenuo kako je Kup "čudno" natjecanje: "Kup natjecanja su natjecanja koja su često kobna za favorite, no iako je taj teren u Sigetu nama tradicionalno neugodan - napravit ćemo sve da to izbjegnemo."

"Redknapp će ih posložiti"

Zamolili smo trenera Dinama da prokomentira smjenu trenera u Tottenhamu: "Takav se rasplet ipak mogao naslutiti. Činjenica je da je novi trener vrlo iskusan. On je jako dignuo Portsmouth i od njih napravio ozbiljan klub te osvojio čak i trofej. On će sigurno posložiti klub sukladno renomeu Tottenhama, a ja se nadam da se još neće skroz posložiti do utakmice s nama. Nakon pobjede nad NEC-om, nama je svaki rezultat u Londonu, osim poraza - sjajan. Naravno, nema razloga da ne odemo tamo i odigramo najbolje moguće i imamo puno kvalitete za iznenađenje. Vjerujem da ćemo dotada biti zdravi i da ćemo biti u stanju odigrati dobru utakmicu."

Trener nije mogao prije popodnevnog treninga reći tko će zapravo istrčati u Sigetu: "Svih deset bolesnika bi se trebalo javiti danas na treningu pa ćemo vidjeti. Kelava i Lončarić su relativno dobro i danas će trenirati lagano jer im je organizam dodatno opterećen, no bit će spremni za utakmicu."

S druge strane, Drpić, Mikić, Sammir i Badelj se sigurno neće oporaviti. Kao i kod svake ovakve bolesti, kod nekih oporavak ide sporije, a kod nekih brže. Tadić i Mandžukić su također pod velikim upitnikom dok upitnika nema kod Vrdoljaka koji sigurno neće početi utakmicu: "Vrdoljak je bio među prvima koji su pokazivali simptome bolesti i izgledao je grozno." Osim bolesnih, za momčad ne konkuriraju niti ozlijeđeni Bišćan i Chago.

"Zanimljive cijene"

Sportski direktor Zoran Mamić se krajem tjedna vraća u Zagreb s južnoameričke "turneje": "Gledao je dosta utkmica i vidio vrlo zanimljive igrače. Ja sam prije napominjao zašto tražimo igrače i kvalitetu, sad ste vidjeli - imamo 19 igrača i to je premalo. Sportski direktor je vidio neke "zanimljive "stvari", ali te "stvari" imaju i "zanimljivu cijenu". Naš je glavni pravac za igrače naša mlada škola i Lokomotiva, a ono što kupimo izvana mora biti kvalitetno."

Naravno, trener Modrih nije mogao ne komentirati (ne)sportske komentare s Kantride: "Komentari su vrlo nekorektni te sam od Rijeke, kao gospodskog grada i kluba, očekivao više razumijevanja."

Koliko će zapravo ovaj viroza imati utjecaja na momčad?: "Mi tu imamo velikih problema jer su sada igrači opet fizički pali i većina toga što smo radili u reprezentativnoj stanci - sada je propala. Sve me to skupa brine jer znam da igrači ne mogu biti 100 posto, no i sutrašnja momčad ima moje potpuno povjerenje. Problem je što igrači nemaju mogućnost pravog oporavka i povratka snage te to sigurno može imati posljedice. Zamor će biti veliki i pitanje je kako će koji organizam to podnijeti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!