Rukomet

Na muci se poznaju junaci

Ivana Strahija • srijeda, 29.10.2008.
Na muci se poznaju junaci
Foto: Sebastian Govorčin

U 18 sati Hrvati će bez Balića, Lackovića, Dominikovića i Džombe krenuti u utakmicu protiv Finaca, a u sklopu kvalifikacija za EP u Austriji. Bit će to sasvim jedna nova hrvatska reprezentacija, a mladi igrači dobit će priliku pokazati koliko vrijede.

Već smo pisali o novom sustavu europskih kvalifikacija, a početak donosi sraz Hrvata s Fincima. Bit će to prva utakmica koju naši kauboji igraju u Zagrebu nakon dugog vremena, pa se u Ledenoj dvorani Doma sportova očekuje velik broj gledatelja.

A podrška s tribina mogla bi mnogo značiti našim rukometašima. "Kockasti" dres naime neće odjenuti Tonči Valčić, čija je ozljeda izašla na vidjelo tijekom par pripremnih dana s reprezentacijom, a neće biti ni, uz gore spomenute "alfe i omege" našeg reprezentativnog rukometa, Sulića, Loserta ni Vukića.

No, bit će tu mladih igrača, poput Zagrebovog Štrleka (Siscijin Gojun je otpao zbog ozljede) ali i povratnika u reprezentaciju, poput Gummersbachovog Zrnića, Kelentrića, vratara Melsungena, te dakako Špoljarića. O ovom uvelike izmijenjenom sastavu izbornik Lino Červar je na današnjoj konferenciji za novinare kazao: "Imamo reprezentaciju u kojoj igraju rukometaši gladni uspjeha, s velikim ambicijama, a njihovo je zadovoljstvo igranja za Hrvatsku, oblačenja hrvatskog dresa, očigledno. Mislim da će se to vidjeti i protiv Finske."

Nije potrebno reći da je pobjeda nad Finskom imperativ. Ta je reprezentacija nedavno igrala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, te čak pobijedila Litvu s jedinim golom viška, dok su bosanskohercegovački rukometaši u dva susreta s Fincima imali samo četiri gola više.

Što se samih protivnika tiče, Lino Červar uvjeren je da straha nema: "Gledali smo snimku finske igre, mislim da nisu momčad za podcjenjivanje. Naravno da ih se ne moramo bojati, jer imaju mnogo mladih igrača, no oni su isto tako u kvalifikacijama namučili Litvu i BIH, pa moramo paziti na par izrazito dobrih pojedinaca. Tu mislim na srednjeg vanjskog Carlssona i lijevog vanjskog Redberga. Disciplina finske reprezentacije je zbilja dobra, no mi znamo kako ćemo protiv njih."

Našim momcima sreću bi mogle donijeti i redizajnirane "kockice" na novim dresovima marke Adidas, koje će po prvi puta odjenuti upravo protiv Finaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!