Košarka

Porazi naših klubova

Branimir Korać • četvrtak, 30.10.2008.
Porazi naših klubova
Foto: Nikola Movrić

Košarkašice Raguse i Gospića nisu bile uspješne u drugom kolu Eurokupa. Gospićanke su u derbiju u Tarantu poražene s 13 poena razlike dok je Ragusa doživjela težak poraz kod Athinaikosa...

Ragusa je upisala novi poraz u Eurokupu košarkašica. Ovaj put upisan je na gostovanju kod Athinaikosa i to 84:59 nakon što su Dubrovčanke na poluvremenu imale vodstvo od četiri poena. U drugom dijelu ulazile su iz pogreške u pogrešku i to su Grkinje kaznile. Najbolje kod Athinaikosa bile su Kathryn Ann Gearlds s 20 poena i Vasileia Gkouzini sa 17 poena, osam asistencija i šest skokova. Ragusu su predvodile Matea Vrdoljak s 23 poena (10/13) i Jennifer Harris s 14 poena, osam asistencija, sedam skokova i šest ukradenih lopti.

Na gostovanju su poražene i Gospićanke i to u Italiji kod Taranta 71:58. Domaće igračice posve su dominirale pod obručima, uhvatile su čak 22 lopte više i to je presudilo pobjednika. Meghan Mahoney ubacila je 20 poena uz 17 skokova, a raspoložena je bila i iskusna Suzy Batkovic koja je dodala 18 poena i sedam skokova. Kod Gospića Lamisha Augustine ubacila je 16 poena uz šest skokova, a Marija Vrsaljko dodala je 14 poena i sedam skokova.

Moskovski Dinamo poigrao se na gostovanju s Ružomberokom i posramio ga s visokih 104:44. Kuriozitet je da su domaće igračice u posljednjih deset minuta ubacile tek dva poena, a jedine poene u toj četvrtini ubacile su u posljednjoj minuti. U gostujućoj pobjedi naša reprezentativka Anđa Jelavić igrala je 17 minuta i ubacila 14 poena (4/5) uz tri asistencije i tri ukradene lopte.

Neizvjesno je bilo u susretu Challes-Les-Eaux Basketa i Dinama iz Kurska, a pobjedu su odnijele Francuskinje slavivši 73:68. Nakon što su zaostajale najvećim dijelom susreta, Ruskinje su 30 sekundi prije kraja poravnale na 68:68, ali onda više nisu upisale niti jedan poen i otišle su u poraz. U slavljeničkom sastavu naša Ivona Bogoje igrala je 22 minute i ubacila šest poena (3/4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!