Košarka

Složan Houston zaustavlja Dallas

Goran Markuš • petak, 31.10.2008.
Složan Houston zaustavlja Dallas
Foto: EPA

Nakon samo tri večeri svi NBA klubovi odigrali su svoje prve susrete. Pobjede Rocketsa i Cavaliersa za sobom su povukle uvodni poraz Charlotte i Dallasa koji su danas tek otvarali novu sezonu u NBA ligi. U trećem susretu večeri timskom igrom Hornetsi su uspjeli svladati umorne Sunse koji su još jučer iznenadili gostujućom pobjedom u San Antoniu…

Gostovanje u Dallasu Houstonu nije donijelo samo drugu pobjedu već je i pokazalo kako se od te momčadi ove sezone može svašta očekivati. Sam susret pružao je tešku borbu dvaju divova koji su nekoliko puta izmjenjivali vodstvo, no četvrta četvrtina donijela je potpuni preokret koji odlazi u korist Rocketsa.

Naime, kod rezultata 92-92 dvojica "mladih prijatelja", Yao Ming (30 poena, 13 skokova) – Ron Artest (29 poena, 7 skokova) rade ogromnu 16:2 seriju i omogućavaju svome klubu mirnu završnicu i konačnih deset poena razlike, no još je važnije ono što se dogodilo nakon manjeg incidenta prouzrokovanog udarcem koljenom Josha Howarda (28 poena, 11 skokova) o ogromnog Kineza.

Iako je Artest poznat po brojnim ekscesima od kojih su u mnoge bili umiješani i njegovi klupski kolege ovog je puta odmah skočio u obranu svog "velikog čovjeka" i tako zaradio tehnički faul. Ming, kojemu se to očito učinilo kao lijepa gesta također pokušava učvrstiti novo prijateljstvo pa odlučuje stati u obranu svojeg kolege uvjeravajući suca kako ih je ovaj samo razdvajao. Na sreću Rocketsa sve se smirilo nakon usmenog upozorenja, a zagrljaj Rona i Yaoa nakon samog incidenta daje nam naslutiti kako ubuduće od njih, uz fantastičnog Tracya McGradya (16 poena, 7 asistencija) Houston napokon može krenuti u ostvarivanje puno ozbiljnijih ciljeva.

U drugom susretu New Orleans je gostovao kod vrlo jakog Phoenixa. Iako su gosti potpuno kontrolirali tijek utakmice Sunsi su na samom otvaranju četvrte četvrtine razliku uspjeli smanjiti na samo pet poena, no Hornetsi se nisu dali smesti i do kraju susreta ponovno odlaze na velikih 13 poena prednosti. Chris Paul (20 poena, 8 skokova, 10 asistencija) je ponovno bio vođa gostiju, a Predrag Stojaković (20 poena, 6 skokova) je igrao jednu od ponajboljih utakmica zadnjih godina da bi nakon samo nekoliko uvodnih sekundi posljednje četvrtine iščašio desni gležanj i samim time bio primoran napustiti susret.

Ovo nikako nije dobra vijest za New Orleans koji je i nakon prvog susreta sa Warriorsima ostao bez igrača. Žrtva je bio centar Tysona Chandlera koji je zaradio identičnu ozljedu onoj Stojakovića. Što se pak domaćina tiče, očekivano ponajbolji bili su Steve Nash (24 poena, 9 asistencija) i Amare Stoudemire (21 poen, 12 skokova) koji su još jednom na svojim leđima nosili igru Sunsa. S druge strane očito najumorniji čovjek nakon jučerašnjeg ogleda sa Spursima bio je Shaquile O'Neal koji je u 20-ak minuta postigao samo osam poena.

Nakon poraza od aktualnih prvaka Cavaliersi su bez većih problema stigli i do prve ovosezonske pobjede. Žrtva su bili Bobcatsi koji realno nisu imali nekih šansi protiv puno jačeg domaćina. Daniel Gibson (25 poena) i LeBron James (22 poena, 9 skokova) povukli su svoju momčad koja je već nakon poluvremena imala ogromnih +17 da bi do kraja susreta razlika narasla na +19. Kod Charlotte uvjerljivo najefikasniji bio je Jason Richardson sa svoja 24 poena.

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!