Automoto

Stoner uspješno operiran

Maja Giljanović • petak, 31.10.2008.
Stoner uspješno operiran
Foto: EPA

Svjetski MotoGP prvak 2007. Casey Stoner napustio je danas bolnicu nakon što mu je jučer operativnom zahvatom sanirana ozljeda ručnog zgloba...

Australac je povjerenje povjerio timu provjerenih stručnjaka, talijanskih inačica našeg vrhunskog specijaliste u somatopediji i ortopediji Stanislava Peharca - Landiju, Pederziniju i Della Rosi - koji su nakon zahvata obavljenog u Sveučilišnoj bolnici u Modeni isijavali optimizmom predviđajući mu brz i potpun oporavak.

Stoneru su uklonjene dvije zalutale odlomljene košćice te pločica umetnuta tijekom ranijeg zahvata još 2003., a otpušten je iz bolnice nakon samo 24 sata i vrlo skoro će u Švicarskoj započeti s procesom rehabilitacije.

21-godišnjaka je ozljeda lijevog zgloba mučila mjesecima i pravo je čudo zapravo da je izdržao koliko jest i štoviše bio i više nego konkurentan. Drugoplasirani u ukupnom poretku svjetskog prvenstva iza Valentina Rossija osvojio je, naime, zadnju utrku sezone u Valenciji i usprkos bolovima pokraj "živog i zdravog" Talijana pobijedio čak šesti put ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!