Zimski sportovi

Canucksima triler u Anaheimu

Ante Jukić • subota, 01.11.2008.
Canucksima triler u Anaheimu

Noćašnji raspored NHL-a donio je samo dvije utakmice. Canucksi su tek nakon 13 serija kaznenih udaraca uspjeli osigurati pobjedu u Anaheimu, dok su uvjerljivu domaću pobjedu protiv Dallasa ostvarili Chicago Blackhawksi...

Kakva utakmica u Anaheimu! Ducksima i Canucksima nije bilo dovoljno 60 minuta da riješe pitanje pobjednika. Nije im bilo dovoljno ni pet minuta produžetka, ni 12 serija kaznenih udaraca. A onda, u 13. seriji, Roberto Luongo zaustavlja udarac Scotta Niedermayera, Mattias Ohlund uspijeva svladati Jonasa Hillera i prekinuti niz od pet uzastopnih pobjeda Ducksa.

Zapravo, kanadska momčad to je trebala napraviti i puno ranije. Nakon 2:0 vodstva domaćina u 13. minuti utakmice (Scott Niedermayer i Teemu Selanne), slijedi uraganskih 20-ak minuta Canucksa, koji do sredine druge trećine golovima Berniera, Keslera, Burrowsa, Ohlunda i Biekse okreću na 5:2.

No, tada i Ducksi pokazuju koliko im malo treba da "unerede" protivničku momčad. U razmaku od samo dvije minute Montador, Pronger i, po drugi puta na utakmici, Sellanne šalju pločicu iza leđa Luonga, za potpuno izjednačen (5:5) ulaz u posljednju trećinu.

U devetoj minuti iste drugi se put u listu strijelaca upisuje i Bernier, čiji se pogodak za 6:5 činio odlučujućim sve do 57 sekundi prije kraja. Tada svoju sjajnu partiju (prije gola je ubilježio i četiri asistencije) okrunjuje Corey Perry i odvodi utakmicu u produžetke. Nakon dodatnih pet minuta bez golova, Kyle Wellwod u prvoj seriji raspucavanja pogađa za Canuckse, Ryan Getzlaf u drugoj za Duckse, a tada slijedi pauza sve do trinaeste serije i odlučujućeg gola Ohlunda.

Ipak, usprkos porazu bila je to velika noć za Perryja i Selannea. Prvi je s ukupno pet poena (gol + 4 asistencije) postavio svoj osobni NHL rekord, dok se legendarni Finac s dva postignuta gola "ugurao" u Top 20 NHL strijelaca svih vremena. Selanne se sada nalazi na brojci od ukupno 560, koliko ima i Guy Lafleur koji s njim dijeli 20. mjesto.

Chicago Blackhawksi još nisu doživjeli niti jedan "pravi" (izgubili su dvaput nakon produžetaka) domaći poraz u novoj sezoni. Tradiciju nisu prekinuli ni Dallas Starsi, koji su priključak u United Centru držali do sredine utakmice, nakon čega je sve bilo u znaku domaće momčadi.

Igrala se 7. muta utakmice kada je Loui Eriksson doveo Teksašane u vodstvo. Prednost na stranu Blackhawksa ubrzo vraća Patrick Kane, koji u 10. minuti asistira za izjednačujući pogodak Cama Barkera, a zatim u pretposljednjoj minuti prve trećine i sam pogađa za 2:1 Chicaga.

Gosti utakmicu u "egal" ponovno vraćaju početkom druge trećine (Steve Ott), što se pokazalo kao posljednje što smo od Starsa sinoć vidjeli na gostovanju u Chicagu. Brent Sopel (još jedna asistencija Kanea) u drugoj, te Andrew Ladd i Dustin Byfuglien u posljednjoj trećini, pogađaju mrežu Tobiasa Stephana i osiguravaju sigurnu pobjedu Blackhawksima. Stephanu je ovo, inače, bio drugi uzastopni start (tek treći ukupno u NHL-u) nakon što je u srijedu prvi put ove sezone stao na gol Starsa zbog očajne forme Martyja Turca

NHL - rezultati, 31.10.2008: Anaheim - Vancouver 6:7 (SO), Chicago - Dallas 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!