Košarka

"Dobro smo prošli"

Vedran Attias • subota, 01.11.2008.
"Dobro smo prošli"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon fenomenalne predstave Cibone domaći je trener naravno bio oduševljen, a posebno je bilo zanimljivo čuti razmišljanja velikog trenera - Svetislava Pešića...

Cibona nakon odličnog starta u Euroligi i vrijedne gostujuće pobjede u Francuskoj, nastavlja s dobrim predstavama. Dapače, Vukovi igraju sve bolje pa je razumljivo zadovoljstvo Velimira Perasovića: "Osim početka i završnice, odigrali smo na visokom obrambenom nivou s puno koncetracije i želje."

Pristup momčadi bio je sjajan: "Kada gledate način na koji smo ušli u ovu utakmicu i onu protiv FMP-a - drugačiji je, ali isto je tako drugačije igrati doma i u gostima. Nakon puta ostali smo zajedno u hotelu jer smo mislili kako je to važno i očito je to doprinijelo danas."

Poslije gotovanja u Francuskoj, Ciboni je dobro došlo što je utakmica bila kod kuće: "Nakon gostovanja uvijek je dobro igrati kod kuće. Nismo imali niti 48 sati za odmor i pitanje je kako bi utakmica izgledala da smo, recimo, putovali u Beograd."

Ovakva uvjerljiva pobjeda mnogo znači za momčad: "Kada ovakvu momčad kao što je Zvezda dobijete i to na ovakav način, to je onda sjajno i ne događa se svaki dan."

Gostujući trener Svetislav Pešić istaknuo je obranu kao ključ visoke pobjede Cibone: "Što se tiče utakmice, možemo pričati o igri Cibone, a o našoj - ne baš toliko puno. Cibona je odigrala, prije svega u obrani, jaku utakmicu, a tako se dobivaju utakmice - ispunjavanjem obrambenih zadataka."

Iako je rezultat poražavajući za Crvenu zvezdu, poraz je mogao biti još teži: "Možda paradoksalno zvuči, ali treba se naglasiti kako smo mi odlično prošli jer onako kako je igrala Cibona u odnosu na nas - rezultat na kraju nije tako loš. Nije to nikakva ironija niti ništa nego je to tako. Takvih utakmica ima i to se dešava.

Trener Crvene zvezde prisjetio se još jednog teškog poraza koji je doživio u Zagrebu: "Tko se sjeća, kao trener Barcelone ovdje sam izgubio 28 razlike, a te smo sezone bili prvaci Europe, Španjolske i osvojili Kup tako da se takve stvari u košarci događaju. Tu smo utakmicu samo čekali da što prije završi i da odemo kako nas nitko ne bi niti vidio, a kamoli pitao nešto. Nažalost, ja sam kao i sada ipak morao doći na konferenciju za novinare", uz smijeh je rekao smireni trener Zvezde.

Kao rezultat sjajne obrane Cibone dolazile su greške u igri gostiju: "Preko noći se ne dešavaju fantastične stvari i mi moramo ipak biti malo realni. Iako je Cibona igrala sjajno, ipak smo i mi malo doprijeneli. Recimo, imali smo devet izgubljenih lopti u trećoj četvrtini, a tako se ne može igrati."

Unatoč mnogim raspoloženim igračima Cibone, ipak su Prkačin i Kus "klasa za sebe": "Cibona već ima 2-0 u Euroligi. Izbor stranaca je - baš super. Marshall i Calloway su baš dobri igrači i treba im vremena. Perasović je zahtjevan trener i nije se lako uklopiti. Prkačin i Kus su najbolji i najiskusniji igrači hrvatske reprezentacije koja se vraća u europski vrh, a tu su još i Andrić i Rozić, no neću sada previše hvaliti Cibonu da ne bi ispalo kao udvaranje. U svakom slučaju se radi o ekipi koja ima kvalitetu i od koje očekujem plasman u Top 16."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!