Košarka

Vlasnici 76'ersa ulažu u Split

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 03.11.2008.
Vlasnici 76'ersa ulažu u Split

Izgradnja prekrasne splitske Arene u Lori danas je dobilo značajan podstrek. Potpisan je desetogodišnji ugovor s američkom kompanijom Global Spectrum o upravljanju Arenom...

Izgradnja velika multifunkcionalne Arene, koja niče u splitskom kvartu Lora, mogla bi biti uistinu velika prekretnica u sportskom, ali i kulturnom životu grada pod Marjanom. Prekrasna građevina radnog imena Spaladium Arena, koja će na svoje tribine moći primiti do 12.000 gledatelja, danas je dobila svog upravitelja, koji bi trebao osigurati dinamičan i zanimljiv "život" novog sportskog središta ovog dijela Hrvatske, ali i čitave regije.

Danas je potpisan ugovor između tvrtke Sportski grad TPN d.o.o., koju je osnovao investitroski konzorcij, s američkom kompanijom Global Spectrum. Njime je ta kompanija dobila desetgodišnje pravo upravljanja Arenom, što znači i osiguravanje da dvorana bude što češće "u pogonu".

Predstavnici Global Spectruma, koji su svoje ideje o upravljanju Spaladium Arenom iznijeli na nedavno Sporto kongresu održanom u Splitu, najavili su da od Spaladium Arene žele stvoriti nezaobilazno mjesto sportskih, zabavnih i poslovnih događanja i obećali čak stotinjak događaja u narednoj godini. Među njima su Disneyev spektakl na ledu, košarkaški Harlem Globetrottersi, sajmovi automobila i nekretnina i brojni drugi događaji koje ista kompanija organizira u brojnim Arenama diljem svijeta.

U cijelu priču bi se trebao uklopiti i KK Split CO, kao jedini sportski kolektiv u gradu koji ima realan potencijal punjenja dvorane. Predsjednik Splita CO Dino Rađa već je potvrdio zanimanje američke kompanije za suradnju sa splitskim klubom. Posebno svjetlo na potencijalnu suradnju baca činjenica da je kompanija Global Spectrum između ostalog i vlasnik NBA momčadi Philadelphia 76'ers, s kojom bi Split CO mogao uspostaviti produktivnu suradnju.

Očekuje se da će košarkaši Splita CO već ove sezone preseliti s Gripa u Loru, a dvorana će se za njihove utakmice prilagoditi auditoriju od 5.000 gledatelja.

Inače, Spaladium Arena trebala bi biti zgotovljena do kraja ove godine, a svoje "vatreno krštenje" doživjet će u siječnju kao domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu i skupine u kojoj će igrati Hrvatska. Nakon toga dvorana će doći u ruke Global Spectruma i nije isključeno da u narednim godinama ugosti i neki od NBA spektakala s Philadelphia 76'ersima u glavnoj ulozi.

U svakom slučaju, s novom Arenom i novim iskusnim "trastom mozgova" koji će njome upravljati, Split i njegovu okolicu očekuje uzbudljivo desetljeće tijekom kojega bi mogli organizirati događanja o kojima su dosad mogli samo sanjati.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!