Nogomet

Barišić prekinuo niz

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 03.11.2008.
Barišić prekinuo niz
Foto: Davor Sajko

Osijek je uspio prekinuti neslavni niz od devet godina bez pobjede u Vinkovcima, a među najboljim igračima na travnjaku bio je napadač Josip Barišić koji je zatresao mrežu Cibalije dva puta...

Najbolja momčad 13. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportnet.hr-a:

Vratar

Josip Škorić (Zagreb) - Spasio je Škorić bod obranom Sharbiniju u samom finišu susreta. Imao je i nekoliko refleksnih obrana u prvome dijelu, a kod jedanaesterca je ipak bio nemoćan. Stup Zagrebove obrane i jedini u momčadi igra na jednakoj razini od prvoga kola.

Obrana

Domagoj Vida (Osijek) – Mladi i energični Vida još jednom je obavio sjajno svoje zadatke na desnom boku, gdje gotovo da nije uopće bilo prolaza za nogometaše vinkovačke Cibalije. Iza Vide je još jedan iznimno dobar nastup.

Goran Rubil (Hajduk) – Odlično se snašao u obrambenim zadacima, a s ostalim igračima obrane "ubijao" je u Varteksovcima želju za ulaskom u kazneni prostor Hajduka. Varaždinci tako nisu imali realnih prilika, prijetili su tek iz prekida.

Ivo Smoje (Osijek) – Još jedan igrač posljednje linije osječkog prvoligaša ubilježio je iznimno dobar nastup. Iskusni Smoje ponovno je stizao na vrijeme reagirati u svakoj naizgled opasnoj situaciji po vratara Skendera, a pronašao je vremena i zabiti za vodstvo svoje momčadi.

Veza

Marin Batur (Zadar) – Domaćin na svom stadionu u Zadru je tijekom većeg djela utakmice dominirao, no malo bi im to značilo da zahvaljujući bljesku Batura koji je u igru ušao tek u drugom dijelu nije uspio osvojiti barem bod.

Pedro Morales (Dinamo) – Dinamov Čileanac s brojem 77 odigrao je još jednom iznimno dobro te je uspio asistirati Mandžukiću za pogodak kojem su Modri izjednačili, a kasnije je i sam pogotkom postavio konačnih 3:1 za svoju momčad.

Ivica Vrdoljak (Dinamo) – Defenzivni vezni kluba iz Maksimirske odigrao je još jednu iznimno dobru utakmicu na svojoj poziciji, ali je mnogo učinio za svoju momčad i u napadu. Spretno je uspio dovesti Dinamo u vodstvo, a i osim toga je bio prilično raspoložen za igru.

Sammir (Dinamo) – Mladi Dinamov Brazilac, kojeg iznimno hvali Luka Modrić, u Zaprešiću je također bio iznimno raspoložen za igru te ne čudi što su ga mnogi proglasili igračem utakmice iako nije zabio. Zato je ipak uspio asistirati Vrdoljaku za pogodak.

Napad

Matija Matko (Rijeka) - Upravo je brzonogog napadača Rijeke trener Zagreba prije susreta označio kao potencijalno veliku opasnost. Najavio je Pavlović i kako njegovi nogometaši imaju odgovor na njega, no to nije bilo vidljivo. Veliku je nervozu i nesigurnost donio obrambenoj liniji Pjesnika, lakoća kojom mu je polazilo za nogom sve što je zamislio gotovo je nevjerojatna.

Tomislav Bušić (Hajduk) - "Otpisani" napadač Hajduka dokazao je da još uvijek ima što za reći na terenu. Premda su se mnogi pribojavali izostanka Kalinića, on se uopće nije osjetio, nego je čak Bušić bio i bolje rješenje za goste u Varaždinu. Bušić je postigao prvi i asistirao za drugi gol, a igra mu je konstantno bila na visokoj razini i zadavao je mnogo muke zadnjoj liniji Varteksa.

Josip Barišić (Osijek) – Nogometaši iz Osijeka stigli su do svoje prve pobjede u Vinkovcima u proteklih čak devet godina, a među najzaslužnijima za taj podvig je napadač Barišić koji je s dva pogotka uspio utakmicu riješiti. Da je bilo nešto više preciznosti, mogao je i još koji put u listu strijelaca upisati svoje ime.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!