Rukomet

"Zovko radi sjajan posao"

Ivan Ambroš • utorak, 04.11.2008.
"Zovko radi sjajan posao"

Sportnet.hr donosi razgovor s pomoćnim trenerom Larvika, sljedećeg protivnika naše Podravke Vegete u Ligi prvakinja. Tor Odvar Moen nije nimalo obeshrabren porazom u Valcei. Unatoč visokom mišljenju o treneru Zdravku Zovku, najavljuje pobjedu protiv naših prvakinja...

Larvik je ove sezone još jači nego prije. Stoga će nedjeljne gostovanje u Norveškoj biti veliki izazov za naše Koprivničanke. Dvostruke osvajačice Kupa pobjednica kupova nikad nisu igrale u finalu Lige prvakinja i zasigurno ne bi imale ništa protiv da se to dogodi upravo ove sezone. Tor Odvar Moen komentira svoju ekipu i nova pojačanja:

“Ova ekipa je sad već nekoliko godina zajedno. Skupili smo dovoljno iskustva i mogu reći da naša igra postaje sve stabilnija. Tonje Larsen je napokon zaliječila ozljedu koljena i to će nam biti ogroman impuls u ovoj sezoni. Po mom mišljenju ona je jedna od najboljih rukometašica uopće skupa s Popović, Jurack i još nekoliko igračica. Prošle sezone je slomila ruku poslije prvog kola Lige prvakinja i zbog toga smo imali velikih problema i nismo uspjeli proći grupu. Kasnije kad se oporavila, osvojili smo Kup pobjednica kupova!”

”Također moram istaći i dolazak kružne napadačice Heidi Loke, koja je još kao juniorka igrala u našem klubu. Ona je našoj igri dala jednu sasvim novu dimenziju. Tako da će naši navijači ove sezone moći uživati i u njezinim sjajnim predstavama.”

U prvom kolu Lige prvakinja Oltchim Valcea je kod kuće porazila Larvik s 33:29 (16:17). Norvežanke su se izvrsno držale, čak i vodile nekoliko puta da bi Rumunjke tek u posljednjim minutama došle do značajnijeg vodstva i pobjede. Unatoč tome, norveški trener nije razočaran:

”To je bila tipična utakmica na otvaranju turnira. Obje ekipe nisu bile u svom najboljem izdanju, a primjetna je bila i nervoza na obje strane. Moram reći da Oltchim ima fantastičnu ekipu i sjajne navijače. Unatoč tome mi smo bili uvjereni da možemo otići kući s bodovima u džepu.”

”Nekoliko njihovih važnih igračica je odigralo sjajnu utakmicu i na kraju su zasluženo slavili. Po mom mišljenju u grupi C ćemo vidjeti puno domaćih pobjeda. Čak ako se i izgubi u gostima, kod kuće će uvijek biti prilika za stizanje rezultata.”

”Prvo smo poluvrijeme zaključili s našim vodstvom, a u drugom dijelu smo morali nekoliko minuta igrati bez Tonje Larsen koja se ozlijedila u jednom duelu. To je Oltchim mudro iskoristio. Isto tako posljednjih 12 minuta imali smo čak tri isključenja i to je jednostavno bio preveliki izazov s kojim se nismo mogli nositi.”

U nedjelju u 18 sati počinje susret drugog kola grupe C: Larvik – Podravka Vegeta. Posljednjih godina Norvežanke su često igrale protiv Koprivničanki i svaki put uvjerljivo slavile.

Ipak, prošle sezone dolaskom Zdravka Zovka Podravka je uspjela napraviti korak dalje i poraziti Larvik u Koprivnici u polufinalu Kupa pobjednica kupova 29:27. Nažalost u drugom susretu Norvežanke su pobijedile s 33:30 i provukle se u finale. Stoga nije čudno da sada Norvežanin ima puno bolje mišljenje o hrvatskim prvakinjama, pogotovo nakon pobjede protiv Lade:

”Podravka je odradila veliki posao i osvajanjem dva boda protiv Lade pokazala je da će igrati važnu ulogu u našoj grupi. Jako ih dobro poznajemo i imamo pozitivan score s njima, iako to uopće nije važno u pripremi utakmice.”

”Bitno je da ćemo imati prednost domaćeg terena i uvjeren sam da nijedna ekipa neće napustiti Bergslilhallen (Larvikova dvorana) s bodovima u džepu. Znamo da je Podravka pojačana u odnosu na prošlu sezonu s Đokić i Penezić, a još prošle sezone smo mogli vidjeti da Zovko radi sjajan posao s ekipom.”

Iako je oslabljena Lada loše krenula, Tor Odvar Moen ne otpisuje ni ruske prvakinje:

”Ne smijemo podcjenjivati Ladu. Siguran sam da će biti strašno teško igrati protiv njih u Togliattiu. Imaju jako talentirane igračice, ali ako se problemi s ozljedom Postnove nastave bit će svakako slabiji nego prošle sezone. Postnova je svjetska klasa i nijedna ekipa ne bi bila ista s njom i bez nje.”

Pomoćni trener Karla Erik Bohna je intervju zaključio s ambicioznim ciljevima norveških prvakinja u sezoni 2008./2009.:

”Mi samo želimo da pobjedimo svaku utakmicu koju igramo, isto tako i da dođemo do kraja u svakom natjecanju u kojem sudjelujemo. Smatram da će Liga prvakinja ove sezone biti jako tijesna, s puno odličnih ekipa koje će tražiti prolaz dalje. Stoga, naš glavni cilj je proći grupu, a ako to ostvarimo onda će sve biti moguće.”

Foto: www.larvikh.no

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!