Nogomet

Kakav Tottenham čeka Dinamo?

Tomislav Pacak • srijeda, 05.11.2008.
Kakav Tottenham čeka Dinamo?
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Harry Redknapp možda i je rezultatski oživio Tottenham, no Spursi još uvijek nisu na razini koja bi trebala uplašiti Dinamo. K tome, Redknapp će jamačno odmarati nekoliko važnih igrača...

Redknapp je napravio rezultasko čudo nakon što je zamijenio Juandea Ramosa, no svi koji su gledali Tottenhamove nastupe protiv Arsenala i Liverpoola znaju da momčad Luke Modrića i Vedrana Ćorluke krizu igre još uvijek nije prevladala. Naime, i Arsenal i posebno Liverpool bili su puno bolje momčadi od Tottenhama, a tek je puno sreće spasilo Spurse novih poraza.

Iako je nakon tih dobrih rezultata poraslo samopouzdanje u svlačionici Spursa, još uvijek se radi o posljednjeplasiranoj momčadi Premiershipa - nimalo slučajno. Samo devet bodova u 11 utakmica, tek 13 postignutih golova (četiri Arsenalu); sve to zorno svjedoči da se klub s White Hart Lanea usprkos skupim pojačanjima nije još oporavio od prodaje Berbatova i Keanea, ključnih poluga momčadi proteklih sezona.

To nije jedini razlog za optimizam u redovima Dinama. Tottenhamu Kup Uefa ionako nije previše važan s obzirom na situaciju u Premiershipu, a dolazak Harryja Redknappa samo je ojačao tu činjenicu. Redknapp uopće ne taji da protiv Dinama namjerava pružiti prigodu onima koji je inače čekaju na klupi ili na tribinama, a kako u Europi ne mogu nastupati Ćorluka i Pavljučenko, jasno je da Dinamo, osim Modrića i još 2-3 prvotimaca čeka "B" momčad Tottenhama. Ni Modrića vjerojatno ne bi bilo u sastavu da se ne radi o utakmici do koje mu je zaista stalo.

Na golu Modre vjerojatno čeka Gomes koji je ove sezone iskazao niz slabosti, prvenstveno pri istrčavanjima. Obrana bez Ćorluke i vrlo vjerojatno Kinga, kojeg će Redknapp čuvati za dvoboj s Manchester Cityjem, neće biti ni približno dobra kao protiv Liverpoola. Pretpostavlja se da će desno biti Hutton koji je u procesu povratka forme nakon ozljede, lijevo će vjerojatno biti Gunter, a na mjestu stopera Dawson i Rocha, ne odluči li se ipak Redknapp za Woodgatea kojem bi mogao priuštiti odmor kao i Kingu.

Za očekivati je Huddlestonea na poziciji zadnjeg veznog, zajedno s Jenasom ako će zaigrati (što je veliki upitnik). Lijevo bi mogao biti Bale, a desno Bentley ili Lennon. Tko god bio, upravo će ubačaji tih igrača biti najveća opasnost za Dinamo uz Luku Modrića koji će najvjerojatnije "operirati" iza usamljenog napadača Benta. Tu Dinamo ne smije taktički griješiti, Modriću se ne smije dati prazan prostor između obrane i veze pa je za očekivati da Vrdoljak odigra još defanzivnije nego inače kako bi uštopao ponajboljeg hrvatskog reprezentativca.

Bez obzira što im Kup Uefa nije prioritet, u Tottenhamu očekuju pobjedu koja bi ih vratila u igru za prolazak dalje. Osim svoje kvalitete, za taj optimizam razloge traže i u protivniku za kojeg tvrde da "nije dobar kao proteklih godina". Kao glavnu opasnost mediji ističu Marija Mandžukića, kojeg je kao opasnog označio Luka Modrić, a spominju još "Villin teški promašaj", Boška Balabana, te nekada Liverpoolovog igrača Igora Bišćana.

Svoje retke dobio je i Morales, označen kao "Modrićeva zamjena" čija dodavanja prema napadačima treba spriječiti Huddlestone. Dojam je, ipak, da u Tottenhamu hrvatskog prvaka dočekuju prilično opušteni, da ne kažemo - prepotentni. Što Englezima ne bi bio prvi puta.

Bez obzira na sve nabrojano, na sve mane Tottenhama (a ima ih), jasno je da Modri u London stižu u podređenom položaju.

Međutim, bude li Dinamo ušao dovoljno hrabro, čvrsto i samouvjereno - ima šansu. Bez koncentracije svih 90 minuta neće ići, no "zalomi" li se Dinamu utakmica bez obrambenih pogreška (što je veliki 'ako') na krilima raspoloženog Mandžukića ili zahvaljujući trenutku inspiracije Moralesa, Sammira ili Balabana - Dinamo može napraviti ključan korak prema europskom proljeću.

Prilika je velika, jer ovako imenom veliki protivnik rijetko je u situaciji i formi kao što je trenutno Tottenham.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!