Automoto

Prvi Cruzeu, posljednji Lacettiju

Goran Markuš • srijeda, 05.11.2008.
Prvi Cruzeu, posljednji Lacettiju

Ovog ponedjeljka i utorka Cruze, automobil koji će Chevrolet koristiti u sljedećoj sezoni odradio je i svoj prvi službeni test na portugalskoj stazi u Estorilu. Rezultatima su, očekivano, svi vrlo zadovoljni…

Cruze, Chevroletov automobil za sezonu 2009. obavio je i svoje prvo javno testiranja na stazi u Estorilu kao produžetak privatnih testiranja na stazama diljem Velike Britanije i Španjolske. Naravno, ovo je tek prvi u nizu zimskih testova koji se predviđaju za naredno razdoblje diljem južne Europe.

Dok je Cruze po prvi puta javno izašao na testiranje Chevroletov Lacetti, automobil koji se koristi u još uvijek aktualnoj WTCC sezoni zabilježio je svoje posljednje krugove na javnim testiranjima WTCC ekipe. Prisjetimo se kako Lacettiji odlaze u prošlost nakon posljednje dvije utrke sezone koje će se za dva tjedna voziti u Macau.

Oba automobila vozili su Alain Menu i Rob Huff koji su pokušali odrediti inicijalni postav za noviji Cruze, automobil u kojem će već sljedeće godine ganjati što bolje rezultate. "Cruze je odličan automobil i već ovako sirov, tek dovezen iz proizvodnje pokazuje fenomenalnu brzinu i osjećaj. Iako smo tek u ranom stadiju razvoja već sada se naziru mnoge prednosti koje će nam donijeti već u idućoj sezoni", izjavio je Huff.

Niti drugi Cruzeov tester, Alain Menu nije ostao bez komentara: "Tek sam ga prvi puta vozio i već vam mogu reći kako je osjećaj zaista odličan. Što je staza šira lakše ga je voziti, a vremena koja smo radili po krugovima istovremeno mnogo obećavaju, no i pokazuju koliko je još rada potrebno uložiti da bi rezultat bio zadovoljavajući. Kako se automobil odlično ponaša na svim set-upovima razvoj tijekom narednog zimskog perioda uvelike će nam biti olakšan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!