Nogomet

"Dinamo bez struje"

Borna Rupnik • petak, 07.11.2008.
"Dinamo bez struje"
Foto: EPA

Engleske novine su u izvještajima s utakmice Tottenhama i Dinama najviše prostora posvetile trostrukom strijelcu Darrenu Bentu, nastavku uspješnog niza Harryja Redknappa i ulasku mladog Johna Bostocka. O Dinamu tek par riječi...

The Times strijelca hat-tricka opisuje kao električnog Benta koji je Dinamo ostavio bez struje. Najsvjetlija točka glatke pobjede donijela je Harryju Redknappu slatke brige u napadu, a izvrstan je bio i Luka Modrić, protiv kojeg njegovi bivši suigrači nisu imali pravu obranu, stoji u The Timesu.

U Guardianu priča započinje rečenicom o sigurnoj pobjedi nad hrvatskim prvacima, a naglasak stavlja na dobru igru Davida Bentleya i Aarona Lennona na krilima, te raskošnu izvedbu našeg Luke Modrića. Razočaravajući Dinamo već je u prvim minutama pokazao kako nije dorastao suparnik, smatraju u tim novinama.

Dotaknuli se i zagrebačkih navijača, odnosno njihovog paljenja baklji, no - pomalo neobjašnjivo - piše i kako su nakon prvog pogotka Tottenhama popustili. Jedina pohvala na račun Dinama stiže u obliku prilika Boška Balabana iz slobodnog udarca i Marija Mandžukića na početku drugog dijela, no nakon trećeg pogotka domaćina hrvatski je predstavnik potpuno klonuo duhom.

Izvještaj Mirrora govori kako je Bent ukrao Modriću svjetla pozornice protiv njegovog nekadašnjeg kluba, a također spominje da su Bad Blue Boysi nakon prve lopte u mreži Ivana Kelave utihnuli. Drugi pogodak je bio plod pogreške Dinamove obrane, a zamjena Sammira Pedrom Moralesom naziva se prisilnom.

No, ulaskom Etta na početku nastavka zagrebačka je momčad izgledala ofenzivnije i opasnije, piše u Mirroru, a navode se i dobre Kelavine obrane. Na službenim stranicama BBC-a Dinamo je spomenut kao nesretna ekipa koja je naletjela na preporođeni Tottenham, u čijim je redovima pri nanošenju teškog poraza Zagrepčanima zasjao Darren Bent.

Na vidjelo je izašlo novostečeno samopouzdanje Tottenhamovih igrača, koji Dinamu nisu dopustili da razvije svoje igru, a zagrebačkoj je obrani najviše problema u dimu baklji zadavao Aaron Lennon. Gosti su osim slobodnog udarca Boška Balabana ponudili vrlo malo, nastavlja se u tekstu BBC-a, a drugi je pogodak postignut kroz samo srce Dinamove obrane.

Sve u svemu, Englezi su se uobičajeno pozabavili sami sobom, no ovaj put im se ne može puno prigovoriti, jer je Tottenham na White Hart Laneu u četvrtak ipak pokazao znatno više od našeg predstavnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!