Nogomet

"Dinamo se nije snašao"

Antonija Pavlić • petak, 07.11.2008.
"Dinamo se nije snašao"
Foto: EPA

Teško su riječi izlazile iz ustiju Dinamovih nogometaša nakon teškog poraza protiv Tottenhama u 2. kolu Kupa Uefa. Složni u jednom, Tottenham je bio bolji i zasluženo slavio, dinamovci su krenuli na avion za Zagreb, europsko proljeće pokušat će ipak dočekati protiv Spartaka na Maksimiru...

Nisu bili raspoloženi igrači Dinama za davanje izjava nakon 4:0 poraza na White Hart Laneu. Vremena za novinare ipak se našlo, prvi je svoje dojmove podijelio Dejan Lovren. "Čestitam Tottenhamu, moramo biti realni i prihvatiti da su bolja momčad. Opet, oni svaka 3-4 dana igraju jake utakmice, a nama, ako se poklopi da svakih 4-5 mjeseci uđemo u Kup Uefa, jako je dobro. Žao mi je što nismo bili borbeni, slabo smo trčali, ništa nam se nije poklopilo."

Mirko Hrgović je utakmicu odigrao na zadnjem veznom i dojam je da i nije bio toliko loš, no gledajući cjelokupnu momčad i on teško može dobiti prolaznu ocjenu. "Tottenham je zasluženo slavio, imali su inicijativu i dominirali su od prve minute. Nama preostaje samo da se okrenemo Udineseu i Spartaku i tu pokušamo tražiti prolaz dalje."

Ivan Kelava je obranio ono što je mogao obraniti, a samo su ga nedopustive pogreške prvo vezne linije, a potom i obrane stajale četiri lopte, koje je morao vaditi iz mreže tokom utakmice. "Smatram da je rezultat malo previsok, oni jesu bili sjajni a mi nemoćni, no tko zna što bi bilo da je Boško Balaban pogodio iz slobodnjaka kod rezultata 0:0."

Luis Ibanez rastrčanost i borbenost okrunio je samo s nekoliko poteza vrijednim spomena, bio je agresivan i želio najbolje kao i uvijek, no igrači su ga na trenutke ostavili samog. Posebne je probleme radio Lennon Lovrenu, pretrčavao ga kao od šale, pucao i dodavao kome je htio. "Reći ću ono što ste čuli već toliko puta. Tottenham je bio bolji i uvjerljivo pobijedio, mi se moramo okrenuti sljedećim utakmicama, ovaj nas poraz ne smije uzdrmati."

Svoje su viđenje utakmice dali i Vedran Ćorluka i Luka Modrić, iako danas na suprotnim stranama. "Mi smo u uzlaznoj putanji, Dinamo se danas jednostavno nije snašao. Znao sam da su dobri, gledao sam mnoge njihove utakmice no danas su odigrali jednu od svojih lošijih partija. Što se pak nas tiče, mogu reći da bi ovakvom igrom mogli pobijediti svakoga, kako onda ne bi u ovom trenutku Dinamo."

Luka Modrić je bio sličnog mišljenja kao i Čarli. "Moram priznati da sam od Dinama očekivao više. Opet, mi smo u velikom naletu, ne vjerujem da nas netko sada može zaustaviti. Dinamo nam danas nije mogao parirati, zasluženo smo ostvarili ovako visoku pobjedu. Bent je sjajan igrač, drago mi je da je postigao hat-trick to će mu dati samopouzdanja. Nije ga Tottenham slučajno platio 16 milijuna funti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!