Nogomet

"Redknapp je pravi izbor"

Marin Vuković • ponedjeljak, 10.11.2008.
"Redknapp je pravi izbor"
Foto: HB-Press-Agency

Hrvatski izbornik Slaven Bilić česti je omiljeni sugovornik engleskih medija, koji ne kriju kako bi ga voljeli vidjeti u nekom od klubova engleske Premier lige. Bilić je prošlog četvrtka bio na White Hart Laneu i gledao Dinamov debakl u Kupu Uefe, a list Telegraph iskoristio je to za nekoliko pitanja o Harryju Redknappu i hrvatskim reprezentativcima u engleskim klubovima.

Nema sumnje kako Slaven Bilić zna mnogo o Harryju Redknappu, treneru koji ga je doveo u West Ham prije 12 godina i koji ga je mnogočemu naučio o nogometnoj igri, ali i trenerskim kvalitetama. Bilić je i dan danas veliki fan Redknappa, a svoje izborničke uspjehe vjerojatno dijelom može zahvaliti upravo njemu.

"Kad sam krenuo u trenerske vode, od svakoga od bivših trenera uzeo sam ponešto, no najviše sam naučio upravo od Harryja Redknappa", priznao je hrvatski izbornik. "Pravi je radnik. Sjećam ga se iz mojih dana u West Hamu, svaki dan je radio s nama. Nije tip menadžera koji će sjediti u svom uredu, on je s nama bio na treninzima, izvan stadiona, razgovarao s nama i igrao s nama."

Hrvatski su reprezentativci često isticali kako sa Slavenom Bilićem mogu razgovarati o bilo čemu, a upravo je to jedna od kvaliteta koju Bilić ističe i kod Redknappa. "Možete s njim popričati o bilo čemu, razumjet će vas. Možete mu reći da ste umorni i reći će vam da uzmete slobodan dan, da se vratite sutra ili čak da odete natrag u Hrvatsku na nekoliko dana. Nekad vam je upravo to i potrebno, a Harry razumije ljude i zato je odličan trener."

"Njegova najveća kvaliteta je rad s ljudima", nastavlja Bilić. "Može se izdići iznad svih problema i ponovno im vratiti osmijeh na lice. Poznaje nogomet, inače ne bi ovako dugo bio ovako uspješan. Mislim da će i u Tottenhamu biti pun pogodak. Bio je uspješan i u West Hamu i u Portsmouthu, doveo ih do europskih natjecanja, a mislim da je sa Spursima lakše postići takav uspjeh jer su velik klub i gladni takvih uspjeha."

Bilić je u četvrtak s tribina White Hart Lanea ispratio visoku pobjedu Tottenhama nad zagrebačkim Dinamom i uživao u odličnoj igri Luke Modrića, koji se iz utakmice u utakmicu sve više adaptira na engleski nogomet. "Modrić sada uživa u nogometu. Uvijek je bio sjajan igrač, a mislim da ima potencijala biti jedan od najboljih u Premier ligi. Čak i kad stvari nisu išle najbolje za Spurse, Modrić i Ćorluka bili su najbolji igrači u srazu Hrvatske s Ukrajinom, a to znači da nisu bili u igračkoj krizi", smatra hrvatski izbornik. "Zato sam i došao u London prije te utakmice, kako bih razgovarao s Modrićem, Ćorlukom i Eduardom i kako bi ih 'podigao' jer nisu imali samopouzdanja."

Za Bilića, dakle, nema sumnje kako je Redknapp pravi izbor za klupu Tottenhama. O tome svjedoči i pet utakmica koje Spursi pod njegovim vodstvom nisu izgubili. Četiri pobjede i jedan remi trenutna su statistika Harryja Redknappa, čija je momčad pobjedom u Manchesteru napravila skok od pet mjesta i napokon napustila zonu ispadanja.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!