Nogomet

Čileanac nikad bolji

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 10.11.2008.
Čileanac nikad bolji
Foto: Davor Sajko

Dinamov mladi Čileanac s tri je pogotka zaslužio titulu najboljeg igrača utakmice u dvoboju sa sesvetskom Croatijom, a zahvaljujući tom učinku izjednačio i s Mandžukićem kao najboljim strijelcem Modrih ove sezone...

Najbolja momčad 14. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportnet.hr-a:

Vratar

Marin Skender (Osijek) – Zamjena Marina Skendera dok je bio suspendiran zbog sukoba s čelnicima uprave bila je vrlo dobra, no povratak njega među vratnice Osijeka ipak je donio još veću sigurnost u momčad iz Gradskog vrta. Dok su neki vratari primali golove kao na traci, a neki nisu mogli ni zaraditi ocjenu, Skender je s nekoliko dobrih i sigurnih obrana ulio samopouzdanje svojim suigračima.

Obrana

Ivo Smoje (Osijek) – Iako su mnogi očekivali da Tomislav Steinbrückner bude kratkog vijeka na klupi Osijeka, on je brojnim promjena oživio momčad, a jedna od glavnih uzdanica mu je iskusni branič Smoje koji je protiv Zadra upisao novi dobar nastup. Bez greške u obrani, a postigao je i drugi pogodak svoje momčadi.

Boris Raič (Šibenik) – Dugo je Dubrovčanin Raič u dresu Šibenika čekao na pogodak u Modrom dresu. Dočekao ga u 34. minuti susreta s Vinkovčanima. Kapetan domaćih bio je pretposljednja prepreka gostujućim napadačima koji se nisu naigrali na Šubićevcu. Odlično dirigira obranom koja je primila najmanje pogodaka u ligi (13).

Luis Ezequiel Ibanez (Dinamo) – Mladi argentinski nogometaš koji je u Maksimir stigao prilično tiho u posljednje se vrijeme pokazuje čak i jednim o snažnijih karika Ivankovićeve modre momčadi. Ibanez je još jednom odigrao iznimno dobru utakmicu na lijevom boku, imao je veliki broj prodora i asistirao je Mandžukiću za pogodak. Braniči sesvetske Croatije imali su mnogo problema s njime.

Veza

Siniša Linić (Hajduk) – Bivši nogometaš Rijeke u Splitu je često nailazio na kritike i osporavanje nogometaških kvaliteta, no protiv Zagreba protekle je nedjelje nedvojbeno odigrao jednu od najbolji utakmica otkako je odjenuo dresu Hajduka. Postigao je odličan gol Zagrebu, bio je iznimno rastrčan i konkretan – upravo ono što se od njega i traži.

Ivica Vrdoljak (Dinamo) – Iznimno loš nastup u Londonu nije ostavio previše traga na Dinamovoj momčadi, pa je tako ponovno zabljesnuo i Ivica Vrdoljak. Bio ga je pun teren, iznimno razigran, u više navrata je i opasno pucao, ali nije zaboravio ni na svoj najvažniji dio zadataka, pa je tako i velik broj loptu pokupio od protivničkih igrača. Bio bi Vrdoljak vrlo vjerojatno igrač utakmice da Morales nije bio još blistaviji.

Damir Milanović (Šibenik) – Zagrepčanin u šibenskim redovima odigrao je jednu od najboljih utakmica otkako je stigao na Šubićevac. Pored standardno odlično odrađenih defenzivnih zadataka postigao je i pogodak s ruba kaznenog prostora, a zabilježio je i asistenciju za pogodak kapetana Raiča. Igrač kojeg bi zbog požrtvovnosti i želje svaki trener poželio u svojoj momčadi.

Josip Knežević (Osijek) – Mlada Osijekova desetka među zaslužnijim je za uvjerljivu pobjedu nad Zadrom i za osmijehe na licima svih kojima su drage boje kluba iz Wilsonove. Osijek je doveo u vodstvo nakon samo pet minuta igre, a kasnije je asistirao i za jedan pogodak svoje momčadi te je tako zaslužio titulu najboljeg igrača utakmice.

Pedro Morales (Dinamo) – Čileanski reprezentativac bez ikakve sumnje proteklog je vikenda odigrao daleko najbolju utakmicu otkako je odlučio karijeru nastaviti u Maksimiru. S tri pogotka izborio se za titulu najboljeg na terenu iako je konkurencija ovog puta za to bila prilično žestoka. Osim ta tri pogotka, upisao je Morales u svoj osobni učinak i asistenciju s obzirom da je izveo udarac iz kuta nakon kojeg je Tadić zabio za 2:0.

Napad

Mladen Bartolović (Hajduk) – Hajdukov iskusni napadač bez ikakvog je problema nadoknadio izostanak klasičnih napadača Kalinića i Bušića te je upisao asistenciju za drugi pogodak svoje momčadi. Nije propustio ni sam se upisati u listu strijelaca te je postigao pogodak Hajduka za konačnih 4:0.

Ermin Zec (Šibenik) – Bez sumnje najopasniji igrač Modrih. I u tjednu u kojem je dobio poziv Miroslava Ćire Blaževića u A-reprezentaciju BiH napadač Šibenika nastavlja sa odličnim igrama. Bio je stalna opasnost za obranu Vinkovčana. Pored pogotka, pogodio je i okvir gola, ali još je nekoliko puta vrlo opasno prijetio gostima.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!