Košarka

Sve više dvoznamenkastih

Branimir Korać • utorak, 11.11.2008.
Sve više dvoznamenkastih
Foto: Tomislav Pacak

Što sezona više odmiče, naši košarkaši internacionalci igraju u sve boljoj formi. Proteklog vikenda čak 22 naša internacionalca ubacila su dvoznamenkasti broj poena...

AUSTRIJA

Marko Morić (Oberwart): Oberwart odlično napreduje u austrijskom prvenstvu, a ovog vikenda s lakoćom je svladao UBSC Graz sa 79:52. Marko Morić igrao je 22 minute i ubacio deset poena (2/5 za dva, 0/1 za tri, 6/8 slobodna) uz četiri skoka i četiri asistencije.

Milan Stegnjaić (Oberwart): U pobjedi Oberwarta zapaženu minutažu dobio je i Milan Stegnjaić koji je u igri proveo 21 minutu. Za to vrijeme ubacio je osam poena (3/6 za dva, 2/2 slobodna) uz 11 skokova i tri asistencije.

BELGIJA

Pankracije Barać (Charleroi): Momčad Dražena Anzulovića u Belgiji radi sjajan posao. Charleroi je i nakon šest odigranih susreta jedina neporažena momčad, a u ovom kolu porazili su na gostovanju Pepinster 87:62. Pankracije Barać krenuo je u petorci i igrao 30 minuta, a za to vrijeme ubacio je 12 poena (3/5 za dva, 1/2 za tri, 3/3 slobodna) uz tri skoka.

Jure Lalić (Charleroi): Jure Lalić igrao je nešto manje od Baraća i shodno tome imao slabiji učinak. Igrao je 19 minuta i ubacio šest poena (2/4 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz dvije ukradene lopte.

CIPAR

Ivan Grgat (Achilleas): U trećem kolu ciparskog prvenstva Achilleas je svladao AEK s lakih 80:63. Među najboljim pojedincima kod pobjednika bio je naš centar Ivan Grgat koji je ubacio 16 poena.

ČEŠKA

Denis Mujagić (Podebrady): U derbiju začelja u devetom kolu češkog prvenstva Podebrady je nadigrao Ostravu i svladao ju 98:87.U pobjedničkoj momčadi Denis Mujagić igrao je 25 minuta i ubacio osam poena (0/2 za dva, 2/7 za tri, 2/2 slobodna) uz tri asistencije i dvije osvojene lopte.

FRANCUSKA

Slaven Rimac (Le Havre): Le Havre je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu protiv Roannea i pao je tek u produžetku. Odličnog protivnika nije uspio iznenaditi, Chorale je slavio 88:86. Slaven Rimac igrao je 25 minuta i ubacio devet poena (3/5 za dva, 1/2 za tri) uz dva skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte. Momčad Le Havrea uništio je Taj Gray koji im je ubacio 36 poena.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Oldenburg): U devetom kolu njemačkog prvenstva Oldenburg očekivano nije imao problema na svom parketu protiv Nördlingena. S lakoćom je došao do bodova upisavši pobjedu 85:78, a Jasmin Perković igrao je 22 minute i ubacio osam poena (2/2 za dva, 1/3 za tri, 1/2 slobodna) uz šest skokova.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiakos): Peto kolo grčkog prvenstva Olympiakos je odvelo na gostovanje kod Panorame. Bio je to lakši trening za prejake goste koji su slavili 82:51. Nikola Vujčić u 22 minute u dresu Olympiakosa ubacio je osam poena (3/8 za dva, 2/4 slobodna) uz četiri skoka i tri asistencije.

Damir Mulaomerović (PAOK): Damir Mulaomerović ponovno je zaigrao u dresu PAOK-a. U domaćoj pobjedi protiv Egalea 88:65 Mulaomerović je igrao 13 minuta i ubacio četiri poena (2/3 za dva, 0/1 za tri, 0/2 slobodna) uz tri asistencije.

Matija Češković (ICBS): U petom kolu A-2 lige ICBS je ugostio Near East i slavio 79:73. Matij Češković bio je među istaknutijim pojedincima kod pobjednika ubacivši 18 poena (6/7 za dva, 2/7 za tri) uz dvije asistencije i tri osvojene lopte za 35 minuta.

Hrvoje Henjak (Rethimno): Rethimno je na svom parketu upisao novu pobjedu, ovaj put stradao je MENT. Hrvoje Henjak nije se naigrao, na parketu je proveo dvije minute i ubacio dva poena (1/1 za dva).

Ivan Kartelo (KAO Dramas): Dramas nije imao šanse na gostovanju kod Dafnija. Domaćin je s lakoćom slavio 77:51. Ivan Kartelo igrao je 27 minuta i ubacio 13 poena (5/9 za dva, 3/4 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije.

Željko Župić (KAO Dramas): Značajniju minutažu kod Dramasa dobio je Željko Župić. Za 35 minuta ubacio je 11 poena (1/3 za dva, 3/6 za tri) i uhvatio osam skokova.

MAĐARSKA

Ivan Perinčić (FALCO): Falco je upisao četvrtu ovosezonsku pobjedu u pet odigranih kola. U Szombathelyju je s lakoćom nadigrao Kecskemeta i svladao ga 112:89. Ivan Perinčić u dresu pobjednika ubacio je 19 poena uz tri skoka.

Srđan Helbich (ZTE): Neizvjestan dvoboj igran je u Zalaegerszegu gdje je ZTE ugostio Soprona i upisao tijesan poraz 79:78. Srđan Helbich u dresu ZTE-a ubacio je šest poena.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Sandro Nicević odigrao je jednu od najslabijih utakmica u dresu Benettona otkad je ljetos potpisao za ovaj talijanski klub. Benetton je u petom kolu uz dosta muke slavio u Rietiju 66:65, a Nicević je za 23 minute ubacio svega tri poena (1/4 za dva, 1/2 slobodna) uz četiri skoka.

POLJSKA

Damir Miljković (Turow): U derbiju devetog kola poljskog prvenstva Polpharma je s lakoćom svladala Turow 84:64. U gostujućem sastavu Damir Miljković je bio jedan od rijetkih koji su ostvarili solidan učinak ubacivši 18 poena (1/4 za dva, 2/6 za tri, 10/10 slobodna) uz četiri ukradene lopte za 32 minute.

SLOVAČKA

Antonio Bičvić (Handlova): Drugoplasirana Prievidza nadigrala je u desetom kolu slovačkog prvenstva u gostima Handlovu i upisala pobjedu 74:69. Kod Handlove Antonio Bičvić igrao je 29 minuta i ubacio 16 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Dario Livajić (Prievidza): Dario Livajić u dresu Prievidze na gostovanju kod Handlove nije se naigrao. Igrao je devet minuta i za to vrijeme uspio uhvatiti tek jedan skok i promašiti jedan šut.

Jure Lozančić (Nova Ves): Domaći poraz upisao je i Inter iz Bratislave od kojeg je bolja bila Nova Ves. Gosti su slavili 93:82, a u gostujućem sastavu Jure Lozančić igrao je 18 minuta i ubacio devet poena uz pet skokova.

Dražen Klarić (Chemosvit): Nešto slabiji ulazak u sezonu nego što se očekivalo, Chemosvit polako popravlja. U desetom kolu svladao je dobru Bansku Bystricu 82:71, a Dražen Klarić za devet minuta upisao je četiri skoka kod momčadi iz Poprada.

Ivan Škara (Banska Bystrica): U porazu Banske Bystrice u Popradu Ivan Škara pružio je solidnu partiju. Ubacio je 14 poena i bio među boljim pojedincima kod poraženih.

Ivan Barišić (Komarno): Vodeća momčad prvenstva Levice svladala je Komarno 98:83. Kod poraženih Ivan Barišić je igrao 22 minute i ubacio 16 poena uz dvije asistencije.

Goran Marić (Komarno): Deset minuta manje od Barišića dobio je Goran Marić koji je igrao 12 minuta i ubacio dva poena uz dva skoka.

SLOVENIJA

Davor Marcelić (Krka): Slovenci su na meniju imali šesto kolo u kojem je Krka bez problema izborila pobjedu protiv Zagorja 88:65. Davor Marcelić nije bio posebno raspoložen, igrao je 21 minutu i ubacio tri poena (1/3 za tri) uz četiri uhvaćena skoka.

Vjeran Soldo (Postojna): Epic Misel iz Postojne upisao je prvu ovosezonsku pobjedu. U malom trileru svladao je na svom parketu TCG Mercator sa 63:62, a Vjeran Soldo je za 29 minuta ubacio osam poena (2/8 za dva, 4/4 slobodna) uz devet skokova i dvije asistencije.

Antonio Žižić (Postojna): Minutažu u pobjedi protiv Mercatora ostvario je i Antonio Žižić. On je dobio 22 minute i za to vrijeme ubacio deset poena (5/9 za dva) uz sedam skokova.

Vlado Pašalić (Nova Gorica): prvu pobjedu ostvarila je i Nova Gorica koja je iznenadila na svom parketu Luku Koper i svladala ju 71:70. Vlado Pašalić u pobjedničkom sastavu za 29 minuta ubacio je devet poena (4/7 za dva, 1/6 slobodna) uz osam skokova.

Denis Toroman (Luka Koper): Koprani su neočekivani poraženi kod Nove Gorice, a u slaboj gostujućoj predstavi u sivilo se uklopio i Denis Toroman. On je igrao 36 minuta i ubacio deset poena, ali uz iznimno loš šut 4/17 (4/9 za dva, 0/8 za tri, 2/3 slobodna) čemu je dodao dvije asistencije.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Dražen Bubnić bio je najbolji pojedinac kod Koprana. Za 28 minuta ubacio je 15 poena (6/11 za dva, 3/4 slobodna) uz osam skokova i dvije osvojene lopte.

Ivan Šimunić (Luka Koper): Poput Toromana, svoj dan nije imao niti Ivan Šimunić. On je za 25 minuta ubacio tek jedan poen (0/3 za dva, 1/2 slobodna), ali je barem uhvatio šest skokova.

Marin Han (Geoplin Slovan): Zanimljiv je bio dvoboj Geoplina i Zlatoroga iz kojeg je Geoplin izašao kao pobjednik s rezultatom 81:76. Marin Han nije dobio veliku minutažu kod pobjednika, igrao je tek deset minuta i stigao ubaciti četiri poena (1/1 za dva, 0/1 za tri, 2/4 slobodna).

Marko Šamanić (Polzela): Vrijednu gostujuću pobjedu upisala je Polzela koja je svladala Elektru 80:76. Među najzaslužnijima za pobjedu gostiju bio je Marko Šamanić koji je za 23 minute ubacio 17 poena (6/9 za dva, 5/6 slobodna) uz četiri skoka.

Veljko Petranović (Rogaška): Uvjerljivo najstariji hrvatski internacionalac je Veljko Petranović. S 49 godina na leđima i dalje nastupa u 1.B ligi za Rogašku koja je svladala Konjice u gostima 85:45. Petranović je igrao 13 minuta i ubacio pet poena (0/2 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka.

ŠPANJOLSKA

Bojan Bogdanović (Murcia): U sedmom kolu španjolske ACB lige Murcia je na svom parketu nadigrala Bruesu sa 104:96. Bojan Bogdanović bio je u startnoj petorci domaćina, ali u šest minuta provedenih u igri upisao je samo jednu osobnu pogrešku.

Mario Stojić (ViveMenorca): Menorca je i dalje u priličnim problemima sa svega jednom pobjedom na kontu. U ovom kolu poražena je kod Fuenlabrade 91:80. Mario Stojić imao je kod gostiju najveću minutažu, igrao je 33 minute i ubacio 11 poena (2/2 za dva, 2/3 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka, pet asistencija i dvije osvojene lopte.

Marino Baždarić (ViveMenorca): U startnoj petorci našao se i Marino Baždarić koji je dobio 27 minuta i ubacio 14 poena (2/4 za dva, 2/4 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri uhvaćena skoka.

Damir Markota (ViveMenorca): U dresu Menorce debitirao je Damir Markota. On je u finišu dobio pet minuta i ostao bez poena (0/1 za tri, 0/2 slobodna) s dva uhvaćena skoka.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Dobru predstavu pružio je Bilbao koji je na svom parketu bio bolji od Cajasola 70:65. Marko Banić za 29 minuta ubacio je 11 poena (5/9 za dva, 1/2 slobodna) uz pet skokova i dvije blokade.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Samozatajan je bio napadački Drago Pašalić. On je u obrambenom segmentu odradio dobar posao i uhvatio sedam skokova, ali napadački nije briljirao i ubacio je za 15 minuta tek dva poena (1/1 za dva).

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Srđan Subotić vratio se u Švedsku, ali njegov povratak nije pomogao Sundsvallu da dođe do pobjede u dvoboju protiv Sodertaljea. Gosti su slavili 79:69, a naš internacionalac za 37 minuta ostvario je odličan učinak ubacivši 18 poena uz tri skoka, pet asistencija i dvije osvojene lopte.

ŠVICARSKA

Martin Mihajlović (Vacallo): Vacallo nastavlja nezadrživo u švicarskom prvenstvu. U šestom kolu upisao je pobjedu kod Montheya 83:76. Martin Mihajlović igrao je 27 minuta i ubacio 13 poena (3/4 za dva, 1/2 za tri, 4/4 slobodna) uz sedam skokova.

Slaven Smiljanić (Vacallo): U dresu Vacalla nastupa i Slaven Smiljanić koji je dobio 26 minuta i ubacio 14 poena (1/3 za dva, 3/8 za tri, 3/4 slobodna) uz dva skoka i četiri asistencije.

TURSKA

Andrija Žižić (Galatasaray): Stopostotan učinak u turskom prvenstvu i dalje ima Galatasaray. On je u četvrtom kolu bio bolji od Selcuka 76:70, a Andrija Žižić za 21 minutu ubacio je 11 poena (4/6 za dva, 0/1 za tri, 3/5 slobodna) uz tri skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!