Automoto

Teška borba iza leđa vodećih

Goran Markuš • utorak, 11.11.2008.
Teška borba iza leđa vodećih

Približava se i posljednji WTCC vikend sezone, a upravo na posljednje dvije utrke odlučivat će se o konačnom poretku vozača gdje je borba uistinu žestoka. Naime, dok za prvo mjesto konkuriraju samo dva vozača, drugo i treće mjesto je cilj mnogih i upravo tu možemo očekivati najviše iznenađenja…

Dok je na čvrstom prvom mjestu fantastični Yvan Muller sa velikih 100 bodova niti drugo mjesto Gabriela Tarquinija (86 bodova) ne bi trebalo biti upitno uzmemo li u obzir kako trećeplasirani Rob Huff zaostaje velikih 13, a četvrti Rickard Rydell još jedan bod više za odličnim Talijanom.

"Moj cilj je završiti na drugom mjestu u prvenstvu. Iako Tarquini ima prednost od velikih 13 bodova mislim da je to itekako ostvarivo. Pogledajte samo utrke u Japanu gdje je Gabriele ostao bez bodova. Uz malo sreće, naravno za mene, nešto slično se lako može dogoditi i u Macau koji je poznat po opasnim i vrlo nezgodnim zavojima. Kvalifikacije će igrati veliku ulogu i već ću na njima morati pokazati da imam snage za obavljanje ovakvog podviga", izjavio je prvi pratitelj Tarquinija, Rob Huff.

Neizvjesnost na samom vrhu dodatno je pojačana činjenicom kako gotovo svi ti vozači voze sa minimalnim razlikama u balastu što će im dodatno otežati skupljanje bodova, no onaj koji u tome i uspije mogao bi podosta napredovati u ukupnom poretku.

Za razliku od vozača sa samog vrha u ukupnom poretku Alain Menu i Nicola Larini u utrku će krenuti sa puno lakšim automobilima što im povećava šansu za osvajanje značajnijih bodova u posljednjem WTCC vikendu. Valja napomenut kako neće samo Menu pokušati doći do pobjede kako bi ponovio prošlogodišnji rezultat već će i Larini zasigurno dati sve od sebe kako bi stigao do te toliko željene prve pobjede u WTCC-u.

"Macau je uvijek bio dobar prema meni stoga je moj cilj osvajanje barem jedne od dviju utrka. Valja napomenuti kako će kvalifikacije i poznati zavoj Lisabon donijeti gotovo pola rezultata i upravo tu ću sa nešto lakšim automobilom tražiti svoju šansu", izjavio je Menu.

Niti očekivanja Larinija nisu previše različita od onih Menua: "Moj cilj je isti kao i Alainov – postizanje pobjede na jednoj utrci što bi za mene bio savršen završetak odlične sezone. Iako će neki automobili imati prednost uslijed boljeg ubrzanja na sporijim dijelovima staze nadam se da ćemo to uspjeti kompenzirati na ravnijim dijelovima gdje bi trebali tražiti svoju šansu za što je moguće boljim rezultatima."

Mlada nada Chevroleta, Manabu Orido također u Macau putuje sa stanovitom željom i nadom u postizanje možda čak i svojih prvih bodova u WTCC-u: "Nakon drugog mjesta 2001. godine radujem se povratku u Macau. Kvalifikacije će zasigurno igrati značajnu ulogu, a kako je pogađanje konačnog poretka vozača na ovoj stazi kao igranje lutrije nadam se da će mi broj 80 donijeti puno sreće u Kini."

Raspored, 13.11.2008., četvrtak:
05.20h – 05.50h (CET) – Testiranje

Raspored, 14.11.2008., petak:
01.45h – 02.15h (CET) – 1. slobodni treninzi
05.15h – 05.45h (CET) – 2. slobodni treninzi
08.50h – 09.35h (CET) – Kvalifikacije

Raspored, 16.11.2008., nedjelja:
00.50h – 01.05h (CET) – Zagrijavanje
05.05h – 05.30h (CET) – 1. utrka
06.25h – 06.50h (CET) – 2. utrka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!