Hrvatski Kup, Četvrtfinale, 12.11.2008, 17:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 5.000
Suci: Vlado Svilokos (Sisak), Perak (Karlovac), Crnolatac (Petrinja)

Slaven bunkerom obranio nulu

Bernard Jurišić • srijeda, 12.11.2008.
Slaven bunkerom obranio nulu
Foto: FaH

Ni Hajduk ni Slaven nisu ostvarili prednost u prvom susretu četvrtfinala Hrvatskog kupa. Iako su domaćini 50 minuta igrali s igračem više, Koprivničani su uspjeli sačuvati "nulu"...

Pridjev "hajdučki", koji se koristio za dva posljednja prvenstvena izdanja splitske momčadi, igrači "bilih" pokušali su opravdati i u otvaranju prve četvrtfinalne utakmice Hrvatskog kupa protiv Slavena. Ušli su u utakmicu žestoko i napadački, no svoju premoć u prvom dijelu nisu uspjeli materijalizirati pogocima.

Pred opet dobro popunjenim tribinama, redale su se prigode pred pričuvnim vratarem gostiju Tomislavom Pelinom u prvih 20 minuta. U centru događanja kod tri velike prigode bio je Mladen Bartolović, no dvaput je njegove udarce Pelin skidao, a na njegovu asistenciju u 12. minuti Marijan Buljat promašio je najbolju prigodu u prvom dijelu.

Kako je prvo poluvrijeme odmicalo, koprivnička momčad uspijevala je polako otupiti oštricu domaćih napada i utakmicu dovesti do odmora bez lopte u svojoj mreži. U 39. minuti ostali su gosti s igračem manje, kad je Nicholas s leđa pokosio Andrića na centru.

U drugi dio Koprivničani su ušli s vidljivom namjerom da "skrate" utakmicu, otežući u svakoj mogućoj prigodi. Za takav pristup "nagrađeni" su brojnim i bučnim zvižducima, no u konačnici i dobrim rezultatom uoči uzvrata. Hajdukovci su na početku nasjeli na gostujuće otezanje i gotovo pola sata nervozno pokušavali isključivo s velike udaljenosti ugroziti inspiriranog Pelina.

U pravu "viktoriju" krenuli su "bili" u posljednjih desetak minuta, a triput je pogodak visio u zraku. Najprije je Pelin sjajno obranio Bartolovićev udarac glavom s tri metra, a minutu kasnije Pelina je umalo umjesto Hajdukovaca svladao njegov stoper Rogulj. Hajduk je stvorio mnogo šansi, no nije imao realizaciju i nije uspio nadmudriti odličnog koprivničkog vratara.

Slaven Belupo izdržao je do kraja, sačuvao "nulu" i objasnio je rečenicom "cilj opravdava sredstvo". Međutim, kad jedna od navodno najboljih momčadi našeg prvenstva na Poljudu igra 90-minutni "bunker", nijednom ne ugrozi Hajdukova vrata i "ukrade" barem desetak minuta u bespotrebnom izležavanju svojih igrača po terenu, nije teško shvatiti one koji to ne žele gledati i za to plaćati ulaznicu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!