Ostali sportovi

Couture se vraća

Goran Markuš • srijeda, 12.11.2008.
Couture se vraća

Ove subote, 15.11.2008. u MGM Grand Garden Areni na rasporedu je UFC 91, turnir koji brojni obožavatelji slobodne borbe već dugo očekuju. Povratak Couturea u kavez zasigurno je digao najviše prašine oko ovog događaja, a ima li Brock Lesner snage za vjerojatno najveću pobjedu u svojoj karijeri uskoro ćemo i saznati…

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji i američki simbol za MMA, Randy Couture vraća se u oktagon na velika vrata. U glavnoj borbi večeri na turniri UFC 91 u Las Vegasu, gradu svijetla i kocke "The Natural" će se sukobiti sa 120kg teškim Brockom Lesnarom.

"Mislim da sam dovoljno upoznao Randyja i svakako sam spreman za nadolazeću borbu. Hrpa ogromnih boraca me spremala za tu borbu, ljudi koji su se već hrvali sa Randyjem stoga sam vrlo zadovoljan sa obavljenim pripremama. Bit će to velika čast za mene", izjavio je Lesnar koji nikada nije skrivao zadovoljstvo što će upravo on biti prvi protivnik nakon povratka "The Naturala" u oktagon.

Vezane vijesti

Couture je izašao iz UFC jer mu organizatori nikako nisu mogli osigurati borbu protiv Fedora Emelianenka, čovjeka koji mu prema njegovim izjavama jedini stoji na putu do apsolutne dominacije u slobodnoj borbi. Za vrijeme jednogodišnje stanke Randy se izuzev oslobađanja od raznih tužbi bavio i pokušajem organizacije te borbe, no do dogovora nikad nije došlo: "Nisam ja za sudnicu, kavez je ono čime se ja bavim. Iako dogovora sa Fedorom nema pružena mi je prilika povratka u UFC protiv drugog protivnika i bez razmišljanja sam ju prihvatio", izjavio je "The Natural".

Vrlo teška borba čeka i Kennya Floriana, američkog jiu jitsu majstora kojemu nisu strana niti završavanja susreta uz pomoć koljena i laktova. Naime, Joe Stevenson poznatiji kao "Daddy", poznat po vrlo atraktivnim završavanjima borbi izazvao je iskusnog "KenFloa". MMA rekord od 34-8-0 dovoljno govori o spremnosti izazivača kojemu niti borba na podu nimalo nije strana.

Za mnoge puno zanimljivija borba biti će ona između još dva "teškaša", Gabriela Gonzage i novopridošlice u UFC-u, Josha Hendricksa. Uoči same borbe "Napao", čovjek koji je pobijedio "CroCop-a" veliki je favorit, no ukoliko samo jedan kilogram lakši "Heavy" uspije borbu odvesti na pod gdje se kao izuzetno dobar hrvač i jiu jitsu majstor Hendricks sigurno puno bolje snalazi mogli bismo doživjeti još jednu senzaciju.

UFC 91, 15.11.2008.:
Randy Couture – Brock Lesnar
Kenny Florian – Joe Stevenson
Gabriel Gonzaga – Josh Hendricks
Nate Quarry – Demian Maia
Dustin Hazelett – Tamdan McCrory
Jorge Gurgel – Aaron Riley
Jeremy Stephens – Rafael dos Anjos
Alvin Robinson – Mark Bocek
Matt Brown – Ryan Thomas

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!