Nogomet

Poraz s okusom pobjede

Ivana Jurica • srijeda, 12.11.2008.
Poraz s okusom pobjede
Foto: Ivana Jurica

Iako su poraženi od hrvatskog prvaka u prvoj četvrtfinalnoj utakmici hrvatskog nogometnog Kupa unešićki nogometaši imaju razloga za slavlje. Znaju to i mnogobrojni gledatelji s Borovišta koji su ih nakon posljednjeg sudačkog zvižduka s velikim pljeskom ispratili u svlačionicu. Brojne poznate osobe iz javnog i sportskog života došle su vidjeti koliko domaći trećeligaš može protiv najbolje hrvatske momčadi...

Više od jednog sata prije početka susreta tribine Borovišta bile su krcate. Mjesta više nije bilo "niti za lijek". No, sve je počelo još i ranije u šatoru postavljenom u neposrednoj blizini igrališta. Tamburaši iz Slavonije bez prestanka su svirali. Okupljeno mnoštvo brzo se udvostručilo u trenutku kad je u šator stigao Zdravko Mamić koji se vrlo brzo preodjenuo u crveni Zagorin dres.

Lopta s kojom se igrao susret između Zagore i Dinama neposredno prije utakmice sletjela je na centar, a donijeli su je padobranci iz Aero kluba Split. Oduševljenje okupljenih izazvao je i mali avion koji je s natpisom "Ne daj se, Zagoro" 15-ak minuta kružio nebom iznad terena na Borovištu.

Prije samog početka utakmice predsjednici dvaju klubova izmijenili su darove. Domaći predsjednik Damir Babić Maks Zdravku Mamiću uručio je dres Zagore s brojem osam. Zagrepčani u Dalmatinsku Zagoru nisu došli praznih ruku. Domaćinima su poklonili 50 Adidas lopti, a kako smo kasnije saznali, Mamić je Unešićana ponudio i mogućnost da on snosi sve troškove njihova boravka u metropoli.

Atmosfera je bila zaista neponovljiva. Riječima je teško opisati erupciju oduševljenja koje je nastalo nakon što je domaćin pogotkom Ivice Šupe došao u vodstvo u devetoj minuti utakmice. Niti kasnije nije prestajala podrška preko 5.000 navijača, predvođenih Pašajicama koje su i ovog puta bile 12. igrač Vukasove momčadi.

U poluvremenu utakmice prigodni program izveli su i članovi Kulturno-umjetničkog društva Zvona Zagore, a s prvim taktovima pjesme "Lijepa li si" na terenu se pojavio i gost iznenađenja, Marko Perković Thompson koji je otpjevao svoju pjesmu.

Među brojnim uglednicima koji su došli pogledati ovaj susret vidjeli smo hrvatskog izbornika Slavena Bilića, predsjednika Udruge prvoligaša Igora Štimca, trenere Ivicu Kalinića, Ivana Pudara, Stipu Balajića, Martina Novoselca, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Alena Bokšića, Ivicu Mornara, estradne zvijezde Marka Perkovića Thompsona i Vucu, te mnoge druge.

Zagora zaista može ponosna na današnji dan i dolazak Dinama nakon više od 33 godine. Sve je proteklo bez ijednog incidenta. Publika je zaista mogla uživati. Dan koji će velikim slovima zasigurno biti upisan u povijest Nogometnog kluba Zagora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!