Rukomet

Oltchim dolazi po dva boda

Ivan Ambroš • četvrtak, 13.11.2008.
Oltchim dolazi po dva boda
Foto: Ivan Ambroš

Nakon pobjede i poraza, Podravka Vegeta kreće u lov na nove bodove u Ligi prvakinja. Mjesto radnje je Koprivnica, vrijeme radnje subota 16:00, a u glavnim ulogama su najbolje rukometašice Hrvatske i Rumunjske.

U trećem kolu Lige prvakinja u Koprivnicu stižu prvakinje Rumunjske Oltchim Valcea predvođene hrvatskim trenerom Ivicom Rimanićem. Mnogo je sličnosti između ove dvije ekipe, obje vode hrvatski treneri, obje daju većinu reprezentativki svojih zemalja, obje imaju po dva boda u grupi C i obje su na gostovanjima u prošlom kolu nes(p)retno ostale bez bodova, Podravka u Larviku, Oltchim u Togliattiu.

Nakon utakmice u Rusiji Ivica Rimanić je bio zadovoljan predstavom svoje ekipe, ali ”ne možemo biti zadovoljni činjenicom da nismo uspjeli osvojiti ni jedan bod. Unatoč vodstvu nismo imali sreće u finišu utakmice i na kraju smo nesretno izgubili.“

Taj poraz je ostavio traga na rumunjskim igračicama, ali ipak u Koprivnicu dolaze u pozitivnom ozračju: “Svi smo bili razočarani poslije utakmice, ali naporno smo radili cijeli tjedan, uspjeli smo vratiti dobru atmosferu i mislim da je sada sve na svom mjestu.”

Iako su u prva dva kola grupe C pobjeđivali samo domaćini, Rimanić smatra da će se ta tradicija promijeniti: “Na početku Lige prvakinja sam rekao da imamo najjaču grupu s izjednačenim ekipama i da svaka ekipa ima velike šanse da pobijedi kod kuće.Isto tako, smatram da je moja ekipa trenutno u dobroj formi i da imamo dobre izglede za ostvarivanje dobrog rezultata u Koprivnici. Ako naša obrana bude dobro surađivala s vratarkama i ako ne budemo ponovili greške kod šuteva sa šest metara koje smo radili protiv Lade, u tom slučaju imat ćemo velike izglede za pobjedu.”

I Podravka i Oltchim su još pod dojmom izgubljenih bodova u posljednjim sekundama. Strateg rumunjki analizira razloge poraza: ”Istina je da su obje ekipe mogle do bodova u prošlom kolu. Razlog oba poraza se može tražiti u tome da se mora shvatiti da utakmica traje 60 minuta. I to je nešto na čemu mi moramo raditi. Moramo igrati na konstantnom nivou svih 60 minuta, bez nepotrebnih padova i uspona… Ne smijemo prestati igrati kod vodstva od nekoliko golova razlike. Ako uspijemo izbjeći takve oscilacije u našoj igri, mislim da imamo realne šanse za pobjedom u Koprivnici.”

Unatoč ozljedi Maje Zebić koju će zamijeniti Ana Lovrak hrvatske prvakinje subotnju utakmicu također dočekuju u pozitivnom ozračju. Izvrsna igra prikazana u Larviku zasigurno će im biti dodatno samopouzdanje.

Odlučujuće treće kolo

Prema riječima Zdravka Zovka treće kolo uvijek nosi specifičnu važnost. Posebno jer su do sada sve ekipe osvojile po dva boda. Stoga bi pobjedom u trećem kolu Podravka Vegeta mogla steći veliku psihološku prednost koja bi mogla biti presudna za prolaz dalje.

Susret između Podravke Vegete i Oltchim Valcee igra se u subotu u 16 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. Pravdu će dijeliti dobro nam poznati sudački par iz Ukrajine Valentyn Vakula i Aleksandr Liudovyk. HTV 2, Ehftv.com i Sport.ro će utakmicu prenositi uživo.

U drugom susretu trećeg kola Lada će na gostovanje u Larvik. Utakmica počinje u 15:15 uz prijenos uživo na norveškom kanalu TV 2.

Liga prvakinja, grupa C, 3. kolo:
Podravka Vegeta – Oltchim Valcea
Larvik – Lada nedjelja

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!