Automoto

U Chevroletu sve spremno

Goran Markuš • četvrtak, 13.11.2008.
U Chevroletu sve spremno

Uoči posljednje dvije utrke aktualne WTCC sezone koje će se voziti na stazi Macanese Circuito da Guia momčadi su odradile svoje posljednje treninge. Dok neki rezultati obećavaju drugi se pak brane poznatom izjavom: "To još uvijek nije ono pravo"…

Iako se radilo samo o testiranju Lacettiji su danas jurili stazom, a o borbi koja će se već sutra voditi dovoljno govori i razmak šestog najbržeg vremena Roba Huffa od vodećeg Augusta Farfusa (ispod 0.3 sekunde).

Trećeplasirani Nicola Larini vrlo je zadovoljan pokazanim: "Bio je to odličan trening. Automobil je odlično izbalansiran i zaista ga je lako voziti. Siguran sam da će i sutrašnje kvalifikacije odlično proći."

Petoplasirani Alain Menu koji je zabilježio samo 0.1 sekundu sporije vrijeme od Larinija nije bio presretan napravljenim: "Nakon udarca u zavoju Mandarin izgubio sam nekoliko desetinki i pomislio kako je možda najbolje da ostavim do tada ubilježeno najbolje vrijeme, no nisam imao što izgubiti, a kako je staza ispred mene bila prazna pokušao sam to iskoristiti. Sve u svemu ovo je bio dobar uvod za ono što slijedi."

Rob Huff, Chevroletov pritajeni kandidat za drugo mjesto u ukupnom poretku potpuno je koncentriran na ono što ga čeka u naredna tri dana: "Zadovoljan sam prvom sesijom. Mislim da smo odlično postavili set-up automobila koji se čini poprilično kompetitivnim ovdje što ću svakako pokušati iskoristiti na sutrašnjim kvalifikacijama."

Mlada nada Chevroleta, Japanac Max Orido zabilježio je solidno 19. vrijeme te je već sutra spreman za daljnji napredak: "Nakon mnogo godina danas sam ponovno otkrivao ovu stazu i mislim da ću već sutra puno bolje funkcionirati. Lacettiji se ovdje jako dobro snalaze i tu trebam potražiti svoju šansu."

Prisjetimo se, kvalifikacije su na rasporedu već sutra s početkom u 8.50h dok se obje utrke voze u nedjelju, prva s početkom u 5.05h, a druga u 6.25h.

Rezultati, Macau, testiranje:
1. A. Farfus (BMW 320si) – 2:33.624 min
2. J. Thompson (Honda Accord Euro R) – + 0.087 sec
3. N. Larini (Chevrolet Lacetti) – + 0.169 sec
4. F. Porteiro (BMW 320si) – + 0.191 sec
5. A. Menu (Chevrolet Lacetti) – + 0.265 sec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!