Nogomet

Još jedna slomljena noga

Borna Rupnik • četvrtak, 13.11.2008.
Još jedna slomljena noga
Foto: Sandro Donda

Čini se kako je posljednjih par dana vrlo nesretno razdoblje za nogometaše. Najnovija teška ozljeda zbila se u Ukrajini, na utakmici nacionalnog kupa, a žrtva je ovaj put mladi desni branič Dinama iz Kijeva...

Sezonu su već u studenom završili Realov Ruud van Nistelrooy i Rangersov Kevin Thomson, a strašan lom noge zadesio je i Iniga Diaza de Ceria iz španjolskog Real Sociedada. Tom se uglednom popisu u utorak pridružio i Ukrajinac Aleksandar Romančuk.

24-godišnjem obrambenom igraču najpoznatijeg kijevskog kluba dijagnosticirana je ozljeda vrla slična onoj našeg Eduarda. Romančuk je, naime, slomio tibiju i fibulu lijeve noge. Ozljedu je zaradio tijekom susreta ukrajinskog kupa protiv Stala iz Alčevska, koju je njegov klub dobio rezultatom 4:1.

Start Dimitrija Nazarenka poslao je dvostrukog ukrajinskog reprezentativca u bolnicu na najmanje šest mjeseci. Romačnuk je ove sezone u prvenstvu na teren istrčao pet puta, dok je u Ligi prvaka još čekao svoj prvi ovosezonski nastup.

Trener Juri Semin već od ranije ima velike brige oko ozljeda. Trenutno ne može računati na veznog igrača Miloša Ninkovića, stopera Tarasa Mihalika i vratara Aleksandra Šovkovskog, a 25. studenog čeka ga možda i ključni susret u Ligi prvaka, gostovanje na Emiratesu kod Arsenala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!