Automoto

Rossi u reli-vodama

Maja Giljanović • petak, 14.11.2008.
Rossi u reli-vodama
Foto: EPA

Svjetski MotoGP prvak Valentino Rossi sve ozbiljnije razmatra ideju da nakon što mu 2010. istekne ugovor s Yamahom promijeni sport te dva kotača zamijeni četvorima...

Rossi iz godine u godinu koketira s relijem, a Gazzetti je dello sport potvrdio da će i ove zime sudjelovati na barem dva: "Prošli sam tjedan u Walesu obavio niz test-vožnji i dobio predodžbu onog što me čeka sljedeći mjesec".

Šesterostruki svjetski prvak u najjačoj moto-klasi Il Dottore će u prosincu izazvati relijaše u Walesu, a nastup na GB Rallyju nije mu prvi - 2002. je, naime, izletio sa staze.

"Bit će to mukotrpnih nekoliko dana. Ustajanje prije svitanja u 4 i pol, kilometri i kilometri puta, maksimalna koncentracija u svakoj sekundi, kiša, blato, hladnoća i što li još sve ne. Bit će izuzetno naporno, ali ovog puta želim doći do kraja".

29-godišnjak je u srpnju produljio svoj ugovor s Yamahom do 2010., a potom je, kaže, "sve otvoreno".

Rossija je 2006. vabila i Formula 1 odnosno Ferrari. Tada se usprkos izvrsnim test-vožnjama u Valenciji ipak opredijelio za MotoGP, a hoće li se u ove dvije sezone zasititi dva kotača i prijeći na četiri - ili F1 ili reli - ostaje nam pričekati.

Reli se barem zasad čini izglednijom opcijom od F1 jer primjerice u Monzi je lani pobijedio, a pobjeđivao je među ostalima i bivšeg WRC prvaka Didiera Auriola (2006. u Monzi).

76. reli oko Cardiffa vozi se od 4. do 7. prosinca, a Rossi će za volan Ford Focusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!