Zimski sportovi

Vonn slavi, Fleiss prvi bodovi

Antonija Pavlić • subota, 15.11.2008.
Vonn slavi, Fleiss prvi bodovi
Foto: EPA

Nika Fleiss uspješno je završila svoju prvu utrku nakon povratka u Svjetski kup. Zagrepčanka je odvozila gotovo identično kao i u prvoj vožnji, mirno i sigurno, te zauzela u konačnici 20 mjesto. Lindsey Vonn priredila je svim ljubiteljima skijanja veliko iznenađenje i u dramatičnoj posljednjoj vožnji bila bolja od također iznenađujuće Maire-Pietilae Holmner na drugom i Marije Riesch na trećem mjestu.

Ako je istinita ona stara da se po jutru dan poznaje, onda bi skijašice ove sezone trebale voditi ljutu bitku za Mali kristalni globus u "kraljevskoj" disciplini. Iznenađujuću pobjedu na premijernoj utrci slaloma ugrabila je djevojka koja je tek pet puta bila među 10 najboljih, prošlogodišnja slavodobitnica u Svjetskom kupu, Lindsey Vonn.

Vonn je u utrku krenula odlično i čak povećala prednost pred Holmner na prvom prolazu. No, potom se dogodila greška, na prijelazu u strminu skije su joj zarubile po snijegu i činilo se da je Amerikanka u tom trenutku čak izgubila mjesto u prvih pet. No, čudesnim donjim dijelom staze Vonn je izvukla 40 desetinki sekunde prednosti pred Šveđankom na drugom i 66 za Riesch na trećem mjestu.

Najveća favoritkinja za ukupni naslov, Austrijanka Nicole Hosp, odvozila je lošu drugu vožnju i u konačnici zauzela 4. mjesto. Iza nje su se smjestile odlična u drugoj vožnji Veronika Zuzulova, domaća Tanja Poutiainen, Čehinja Sarka Zahrobska i na 10. mjestu Monika Bergmann.

Od hrvatskih je predstavnika Nika Fleiss svoju vožnju odradila solidno i zauzela 20. mjesto, dok Ana Jelušić nije uspjela izboriti "popodnevno skijanje", prvu je utrku završila na 38. mjestu. Treća naša predstavnica koja je danas trebala nastupiti, Sofija Novoselić, na treningu je zaradila lakši udarac u mišić, no čini se da će ipak nastupiti moći već u sljedećoj utrci.

Levi, slalom (ž), druga vožnja:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:47.98
2. Maria Pietilae Holmner (Švedska) +0.40
3. Maria Riesch (Njemačka) +0.66
4. Nicole Hosp (Austrija) +0.96
5. Veronika Zuzulova (Slovačka) +1.12
6. Tanja Poutianen (Finska) +1.30
7. Anja Paerson (Švedska +1.32
8. Therese Borssen (Švedska) +1.48
9. Sarka Zahrobska (Češka) +1.50
10. Monika Bergmann (Njemačka) +2.12
...
20. Nika Fleiss (Hrvatska) +3.39

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!