Zimski sportovi

Kostelić kreće po Mali globus

Petar Plevnik • subota, 15.11.2008.
Kostelić kreće po Mali globus
Foto: Lovro Jakov

Tri tjedna nakon otvaranja Svjetskog kupa veleslalomom u austrijskom Söldenu, skijaška karavana preselila se u finski Levi, gdje su na rasporedu slalomska natjecanja. Nakon subotnjeg ženskog dijela, sutra će na stazu natjecatelji, a Hrvatska s nestrpljenjem očekuje nastup Ivice Kostelića...

Veleslalomska utrka u Söldenu, barem ako je suditi prema hrvatskim natjecateljima, bila je samo zagrijavanje za ono što slijedi, budući da Veleslalom nikad nije bio jača disciplina našim predstavnicima, kako u ženskoj, tako i u muškoj konkurenciji. Usprkos tome, Ivica Kostelić i u Söldenu je potvrdio kako je jedan od najsvestranijih skijaša današnjice i da nije bilo nes(p)retnog ispadanja štapa, Ivica bi sasvim sigurno izborio drugu vožnju i upisao prve ovosezonske bodove.

No, tri su tjedna u skijaškom svijetu i više nego dovoljna da Ivica zaboravi peh iz Söldena i u potpunosti se okrene nastupu u Leviju. Ako je suditi prema Kostelićevima riječima Ivica je zdrav i spreman za sutrašnji nastup, a u kakvoj je formi Profesor na početku sezone vjerojatno još ne zna ni sam Ivica. Ono što ide u prilog Kosteliću je činjenica da će drugu vožnju postaviti Ante Kostelić, a upravo bi Ivica na tako tehnički zahtjevnoj stazi, kakvu će nesumnjivo postaviti Gips, trebao pokazati svo svoje umijeće.

Osim Kostelića, čast hrvatskog muškog skijanja u Leviju će braniti i mladi Dalibor Šamšal, kojem će nastup u Finskoj biti još jedna prigoda za skupljanje dragocjenog iskustva, budući da je teško očekivati da sa startnim brojem 70. napravi neki značajniji rezultat.

Upravo iz razloga što je riječ o prvom ovosezonskom slalomu, teško je prognozirati favorite sutrašnje utrke. Svakako da će najviše pozornosti biti usmjereno prema prošlogodišnjem osvajaču Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini Manuelu Moelggu. U krugu favorita Talijanu društvo prave Francuz Jean-Baptiste Grange, a u stalnoj ulozi favorita su Austrijanci Mario Matt te posljednji pobjednik slaloma u Leviju Benjamin Raich.

U svakom slučaju uzbuđenja na Levi Black stazi sutra neće nedostajati. Prva vožnja na rasporedu je u 10, a druga, nadamo se s Ivicom Kostelićem u zapažanoj ulozi, u 13 sati.

Levi, slalom (m), startna lista:
1. LIZEROUX Julien (FRA)
2. KOSTELIĆ Ivica (CRO)
3. MOELGG Manfred (ITA)
4. NEUREUTHER Felix (GER)
5. MATT Mario (AUT)
6. GRANGE Jean-Baptiste (FRA)
7. HERBST Reinfried (AUT)
8. HIRSCHER Marcel (AUT)
9. DEVILLE Cristian (ITA)
10. GINI Marc (SUI)
11. BYGGMARK Jens (SWE)
12. ROCCA Giorgio (ITA)
13. RAICH Benjamin (AUT)
14. LIGETY Ted (USA)
15. VAJDIČ Bernard (SLO)
16. SCHOENFELDER Rainer (AUT)
17. ALBRECHT Daniel (SUI)
18. SVINDAL Aksel Lund (NOR)
19. DRAGŠIČ Mitja (SLO)
20. PRANGER Manfred (AUT)
21. MYHRER Andre (SWE)
22. THALER Patrick (ITA)
23. ZURBRIGGEN Silvan (SUI)
24. BERTHOD Marc (SUI)
25. SASAKI Akira (JPN)
26. LARSSON Markus (SWE)
27. COCHRAN Jimmy (USA)
28. GRANDI Thomas (CAN)
29. BROLENIUS Johan (SWE)
30. MISSILLIER Steve (FRA
...
70. ŠAMŠAL Dalibor (CRO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!