Rukomet

Našičani namučili Španjolce

Branko Barić • nedjelja, 16.11.2008.
Našičani namučili Španjolce
Foto: Ivana Strahija

Našički Nexe pružio je odličan otpor jakom Aragonu u trećem kolu Kupa EHF. Španjolce je do pobjede od dva pogotka razlike u Našicama predvodio vratar Bermudez, no momčad Kasima Kamenice ostavila je odličan dojam dala protivnicima do znanja da će i u uzvratu morati odigrati punim intenzitetom...

Nexe je nošen fantastičnom podrškom 1500 bučnih gledatelja u dvorani Kralja Tomislava sjajno otvorio susret protiv trenutno osmoplasirane momčadi najjače rukometne lige na svijetu. Sve do 27. minute održavali su minimalnu prednost, a onda su uslijedile tri crne minute u kojima su gosti izborili vodstvo od četiri pogotka razlike (18:14) uoči drugog poluvremena. Tu prednost Aragon održava i početkom nastavka, a onda u 40. minuti pogotkom Saše Barišića domaćini smanjuju na 20:21. Tada na scenu ponovno stupa iznimno raspoloženi Bermudez, a na krilima njegovih obrana Španjolci opet odlaze na pet pogodaka razlike 25:20. Nešto više od dvije minute prije kraja Nexe je ponovno pogotkom Barišića stigao na minus jedan, no snage za potpuni preokret nije bilo i susret završava pobjedom gostiju 29:27.

Iako Španjolci u Aragon nose rezultat koji ih stavlja pred vrata sljedećeg kruga ovog uglednog europskog natjecanja, Našičani mogu biti ponosni na prikazanu igru i konačni ishod susreta. Barišić je susret okončao s 11 pogodaka, od čega pet iz sedmeraca, a pratio ga je Malner s četiri pogotka. Treba istaknuti da je Franjo Lelić, čovjek kojeg se protivnički trener Veroljub Kosovac najviše pribojavao, postigao tek jedan pogodak. Strijelce je kod gostiju predvodio Stanković sa sedam pogodaka, a valja reći da je čovjek koji je u srijedu s 14 pogodaka potopio vodeću momčad španjolske lige - Hussein Ali Zaki - u Našicama postigao tek pogodak iz igre i još pet iz sedmeraca. Prvo ime susreta je ipak već spomenuti Bermudez koji je skupio čak 19 obrana.

Kup EHF, treće kolo, prvi susret: NEXE – Aragon 27:29 (14:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!