Ostali sportovi

Lesnar smijenio Couturea

Goran Markuš • nedjelja, 16.11.2008.
Lesnar smijenio Couturea

U glavnoj borbi UFC-a 91, onoj između domaćeg heroja Randya Couturea i Brocka Lesnara na iznenađenje i žalost brojnih posjetioca izazivač je tehničkim nokautom završio borbu i tako nakon samo četiri borbe preuzeo prestižnu titulu UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji…

14272 posjetitelja vikala su: "Randy, Randy, Randy", komentatori su gledatelje obasipali komentarima: "Još u vojski Couture se boksao stoga mu ova pozicija zasigurno više odgovara" ili pak: "Kao bivšem profesionalnom hrvaču Randyu je trenutna situacija daleko prihvatljivija", no ništa nije zaustavilo fantastičnog Brocka Lesnara da već u drugoj rundi nokautira velikog Randya Couturea i tako preuzme titulu novog UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.

Iako je Randy izgledao puno ležernije na samom otvaranju borbe kada je u nekoliko navrata izazivača pribio uz rub kaveza Lesnar se brzo prilagodio i bacivši prvaka na pod uspio se izboriti za polu-guard, no dalje nije išlo i borba se vratila u stand-up.

Vezane vijesti

Couture se više nije htio naći u sličnoj situaciji i ubrzo kreće po rušenje, a Brockovo primanje za kavez spašava ga od pada, no istovremeno mu donosi i opomenu suca. Na samom otvaranju druge runde Lesnar laktom pogađa ravno u glavu Randya, no hrvanje uz rub kaveza koje je uslijedilo obojici daje dovoljno vremena do povrate snagu za nastavak.

Uskoro slijedi izmjena udaraca iz koje kao veliki pobjednik izlazi Couture nanijevši posjekotinu ravno iznad Brockova oka. Iako krv očigledno počinje smetati izazivaču borba se nastavlja. Je li u pitanju bio umor ili krv koja ga je zasigurno dekoncentrirala nije bitno, no Lesnar odlučuje krenuti oštrije što rezultira udarcem rukom u stražnji dio Randyeve glave. Svjetski prvak pada.

To je bilo to. Brock je jedva dočekao svoju pravu šansu i pojurivši na Randya započeo sa serijom udaraca ravno u glavu srušenog Couturea koji se ne stiže snaći kada sudac prekida borbu, a novim UFC-ovim prvakom u teškoj kategoriji potpuno zasluženo postaje Brock Lesnar.

Susret između Kennya Floriana i njegovog do sada zasigurno najtežeg protivnika, Joea Stevensona počeo je vrlo atraktivno i bez suzdržavanja "KenFlo" tehnikama tajlandskog boksa nekoliko puta prilično gadno pogađa iskusnog "Daddya".

Međutim, Stevenson se brzo snalazi i uskoro preuzima kontrolu nad borbom koja traje sve do druge minute prve runde kada Kenny uspijeva izborio povratak u stand-up. Nekoliko udaraca kasnije "KenFlo" bolje koristi i uskoro ima mount. Pokušaj "Daddya" da se izvuče pokazuje se kao njegova najveća greška jer slijedi Florianovo lijepljenje na njegova leđa, a odmah nakon toga i gušenje kojim Kenny dolazi do vrlo važne pobjede, pobjede koja ga nedvojbeno postavlja kao glavnog favorita za sljedećeg izazivača u borbi za UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji.

Bez većih problema do najbrže pobjede na turniru stigao je Gabriel Gonzaga. Žrtva je bio novak u UFC-u, Josh Henricks koji se već na samom početku borbe nakon nekoliko vrlo dobrih udaraca "Napaoa" našao na podu. Sagnuvši se prema nozi iskusnog protivnika Hendricks je "popio" nekoliko snažnih udaraca koljenom u prsa što je zasigurno ostavilo posljedica.

Nakon povratka iz klinča Josh zanemaruje obranu što Gonzaga koristi i pogađa ga ravno u čeljust. Kako sudac ne prekida odluku "Napao" odlučuje svemu stati na kraj i snažnim udarcem u trbuh ruši izazivača te time dolazi do još jedne pobjede u svojoj bogatoj karijeri. Nakon borbe Gabriel je očekivao tražio i novu šansu za sam naslov prvaka: "Želim još jednu priliku za naslov prvaka. Sljedeći puta uzet ću pojas natrag!"

Rezultati, UFC 91:
Randy Couture – Brock Lesnar (tehnički nokaut, druga runda)
Kenny Florian – Joe Stevenson (gušenje, prva runda)
Gabriel Gonzaga – Josh Hendricks (tehnički nokaut, prva runda)
Nate Quarry – Demian Maia (gušenje, prva runda)
Dustin Hazelett – Tamdan McCrory (poluga na ruci, prva runda)
Jorge Gurgel – Aaron Riley (jednoglasna odluka sudaca)
Jeremy Stephens – Rafael dos Anjos (tehnički nokaut, treća runda)
Alvin Robinson – Mark Bocek (gušenje, treća runda)
Matt Brown – Ryan Thomas (poluga na ruci, druga runda)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!