Zimski sportovi

Sharksi "srušili" United Centar

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 17.11.2008.
Sharksi "srušili" United Centar
Foto: EPA

Od pet noćas odigranih dvoboja u NHL-u, svakako treba spomenuti onaj u Chicagu, gdje su Sharksi nanijeli prvi domaći poraz Blackhawksima, gledajući samo regularni dio utakmice...

Chicago Blackhawksi do nedjelje nisu izgubili nijednu domaću utakmicu u regularnih 60 minuta. Ipak, seriji je noćas došao kraj, a za prekid iste pobrinuli su se tko drugi, nego San Jose Sharksi, najbolja momčad dosadašnjeg dijela sezone. Bila je to vrlo efikasna utakmica, puna preokreta, koju je pogotkom za 6:5 odlučio Devin Setoguchi, četiri minute prije isteka posljednje trećine.

Prvi pogodak gledatelji u United Centru vidjeli su već u 42. sekundi, kada Milan Michalek donosi rano vodstvo Sharksima. Osam minuta kasnije stvari na početak vraća Kris Versteeg, no 1:1 na semaforu je stajalo samo 24 sekunde, budući da već u sljedećem napadu gostima prednost vraća Joe Thornton. Da Blackhawksi na prvi odmor ipak ne odu za zaostatkom pobrinuo se dvije i pol minute prije isteka trećine Brian Campbell.

Nastavak utakmice ponovno bolje otvaraju gosti, koji su svoju dominaciju ovog puta uspjeli okruniti s dva vezana pogotka, Boylea i Roenicka, tako da nakon polovine utakmice na semaforu svijetli 4:2 za Sharkse. Uslijedilo je tada najbolje razdoblje domaće momčadi, koja do isteka druge trećine postiže tri pogotka i prvi puta na utakmici dolazi u vodstvo. Strijelci su bili Versteeg, Barker i najveće zvijezda Blackhawksa, Patrick Kane.

Izgledalo je tada kako će najbolja momčad lige "slomiti zube" u Chicagu, no posljednja trećina donosi još jedan preokret i slavlje za goste iz Kalifornije. Na 5:5 svojim drugim pogotkom večeri izjednačio je Boyle, da bi se za nova dva boda svoje momčadi u završnici utakmice pobrinuo već spomenuti Setoguchi.

Iako golovima ne toliko bogatu, jednako zanimljivu utakmicu poput one u Chicagu mogli su vidjeti i gledatelji u St. Louisu, gdje su Canadiensi tek nakon izvođenja kaznenih udaraca uspjeli slomiti domaće Bluese. Pogodak odluke u raspucavanju postigao je Alex Kovaljev, koji je tako svojoj momčadi donio tek drugu pobjedu u posljednjih šest utakmica.

Premda ni bod protiv odlične kanadske momčadi ne zvuči tako loše, Bluesi mogu žaliti i za onim drugim, budući da su vodili veći dio susreta. Pogotkom Stevea Regiera domaćini su do prednosti došli već u četvrtoj minuti, a taj je rezultat na semaforu stajao sve do 19. minute druge trećine, kada za 1:1 pogađa Andrej Kosticin.

Svojim drugim pogotkom večeri Bluesima prednost početkom posljednje trećine ponovno vraća Regier, no veliki pritisak gostiju u završnici urodio je golom Roberta Langa. Nakon što dodatnih pet minuta nije ponudilo pogodak, i nakon što su penale redom promašili Boyes, Koivu, Perron, Kosticin i Tkachuk, stvari u svoje ruke uzima Kovaljev, koji lijepim backhand udarcem vara Legacea i osigurava pobjedu Canadiensima. Vrlo važnu, s obzirom da Habsi u posljednje vrijeme, nakon odličnog starta sezone, igraju dosta "klimavo".

I dok Montreal slavi sjajnog Rusa, junaci Caroline sinoć su bili Tuomo Ruutu i Rod Brind'Amour. Njih dvojica su, naime, pogodili u raspucavanju za domaću pobjedu protiv Tampe, na čijoj je klupi po prvi puta sjedio Rick Tocchet.

Njegov najvažniji zadatak bit će vratiti pobjednički mentalitet nepredvidljivoj momčadi s Floride, a kakav ga posao očekuje Tocchet se mogao uvjeriti već u svom debiju, budući da su Lightningsi ponovno "od gotovog napravili veresiju", izgubivši utakmicu u kojoj su imali dva gola prednosti. Pogotkom svojih najvećih zvijezda, St. Louisa i Lecavaliera, gosti su početkom druge trećine vodili 2:0, no onda su, u razmaku od samo jedne minute, dopustili Hurricanesima dva gola (Brookbank i Brind'Amour) i poravnanje rezultata prije ulaska u posljednjih 20 minuta dvoboja. Golova do isteka regularnog dijela utakmice više nije bilo, a domaćini do drugog boda dolaze u raspucavanju, zahvaljujući Ruutuu i Brind'Amouru.

Osim Caroline, uspješni domaćini noćas su bili Philadelphia i Anaheim. Flyersi su nakon velike borbe s 4:3 nadvisili Thrasherse, dok su Ducksi u susjedskom obračunu s 2:0 bolji bili od LA Kingsa.

NHL, rezultati, 16.11.2008: Carolina - Tampa Bay 3:2 (SO), St. Louis - Montreal 2:3 (SO), Chicago - San Jose 5:6, Philadelphia - Atlanta 4:3, Anaheim - Los Angeles 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!