Automoto

Šebalj i Klinc peti

Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.11.2008.
Šebalj i Klinc peti

Prvenstvo Hrvatske u reliju došlo je do pretposljednje etape. U Poreču su Juraj Šebalj i Toni Klinc nakon mnogo muka osvojili ukupno peto mjesto...

Osim dobre vožnje posade Juraj Šebalj - Toni Klinc, pretposljednju dionicu Prvenstva Hrvatske obilježila su kašnjenja u satnici, borbe s gumama i otkazani brzinski ispiti. Na prvom brzinskom ispitu dana spomenuta je posada zbog probušene gume izgubila 30 sekundi, a prilike za nadoknadu praktički nije niti bilo.

Naime, porečki je reli jedan od najkraćih u sezoni, jer se brzinski ispiti odvijaju na tek par kilometara. Osim toga, neki su ispiti otkazani: drugi je zbog izlijetanja posade Labaš - Ozimec pretvoren u etapu, a 11. je otkazan zbog policijskog očevida.

Zato će Juraju Šebalju osvojeno peto mjesto ostaviti pomalo gorak okus: "Bilo je jako teško. Ne zbog tehničke zahtjevnosti, već zbog nepoštivanja planirane satnice. Da nije bilo otkazivanja ispita i da su brzinci bili duži, pokušali bismo nadoknaditi izgubljeno", požalio se naš vozač.

"Ispit Tinjan prošli smo za oko minutu i pol, što dovoljno govori. Uslijed svega toga ponestalo nam je i prave motivacije i završilo je tako kako je završilo. Nadamo se da ćemo sezonu zaključiti kako bismo najviše željeli - pobjedom", završava Šebalj. Posljednja sezonska postaja je Novi Vinodolski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!