Nogomet

Nitko poput Sivonjića

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 17.11.2008.
Nitko poput Sivonjića
Foto: Kristijan Komarica

Ove sezone zasad se nitko ne može mjeriti s učinkom kojeg ima Interov napadač Ilija Sivonjić na gostujućim terenima. Ovog puta je također bio u gostima izuzetno efikasan te je s dva pogotka najzaslužniji za pobjedu nad sesvetskom Croatijom...

Najbolja momčad 15. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportnet.hr-a:

Vratar

Marin Skender (Osijek) - Zaslužan za to što Osijek odlazi kući s bodom. Iako je akcija opasnih po gol bilo svega nekoliko, Skender je sve riješio bez većih problema. Kao i uvijek siguran i čvrst te je još jednom zaslužio mjesto u najboljoj momčadi kola.

Obrana

Goran Rubil (Hajduk) – Pretrčao je Rubil jako puno, stizao u napad, a u obrani potpuno zaustavio najopasnijeg protivničkog igrača - Anasa Sharbinija i učinio ga nevidljivim. Iako se njegov doprinos u Hajduku često marginalizira, Rubil je jedan od najstandardnijih igrača splitske momčadi.

Josip Milardović (Cibalia) – Vinkovčani su nedvojbeno priredili najveću senzaciju kola nakon što su nakon dugo, dugo vremena na svom terenu uspjeli Dinamu uzeti barem bod. Među zaslužnijima za uspjeh je branič Milardović koji je s velikim uspjehom zaustavljao Dinamove napadače, pa su protivnici najčešće prijetili tek s veće udaljenosti.

Mario Lučić (Varteks) - Varteksov branič odlično je surađivao sa svojim suigračima u misiji sprečavanja Osijeka da dođe do opasne zone. Nije bilo previše posla, jer se Osijek zatvorio, no to ipak nije razlog da ne pohvalimo Lučića za vrlo dobar nastup.

Marijan Budimir (Inter Zaprešić) - Bez većih problema sprečavao je Budimir pokušaje Croatije, a pritom se lijepim pogotkom glavom stigao i upisati u strijelce. Ostavlja dojam da bi se mogao nositi i s opasnijim napadima od onih u režiji Sesvećana.

Veza

Besart Abdurahimi (Zagreb) - 18 godišnji produkt Zagrebove škole u svome je petom seniorskom nastupu odučio susret sa Slavenom, no jednako toliko oduševio, nažalost, malobrojnu publiku na stadionu u Ulici pjesnika. Konstantan pritisak na zadnju liniju gostiju urodio je plodom u 68. minuti, no mladog se veznjaka jučer moglo zaustaviti samo tako - prekršajem. Samo četiri minute kasnije novi ljubimac domaćih navijača "Bes" upisao je prvijenac u bijelome dresu i time zaokružio sjajnu večer i za sebe i svoju momčad.

Josip Skoko (Hajduk) – Iskustvo prekaljenog Skoke i njegovo postavljanje vrlo je važno za Hajdukovu renesansu u posljednje vrijeme. Odlično surađuje s Andrićem, s kojim kreira temelje čvrstog obrambenog reda koji nije primio gol već pet utakmica u nizu.

Tomislav Pavličić (Cibalia) – Remi u Vinkovcima, koji su neki Dinamovi navijači, ali i čelnici, prihvatili kao poraz, rezultat je sjajne igre Pavličića koji je u više navrata vrlo opasno prijetio vratima Butine, a prvi puta već nakon samo pola minute igre. Tada je lopta otišla malo iznad grede, no zato je bio precizan u 40. minuti.

Marin Tomasov (Zadar) – Trenutno najnadareniji nogometaš u redovima Zadra, koji bi vrlo lako mogao i napustiti Stanove tijekom siječnja, još jednom je bio i najbolji na terenu. Nekoliko je puta vrlo lijepo razigravao suigrače, a u 55. minuti je postigao jedini pogodak na utakmici i tako omogućio suigračima da dođu vrlo blizu 11. poziciji.

Napad

Ilija Sivonjić (Inter Zaprešić) – Sivonjić je i ovog puta zadivio svojom efikasnošću na gostujućim terenima. Dvostruki strijelac, dobro je iskoristio velike pogreške sesvetske obrane i bezgrešno ih realizirao. Definitivno prvo ime susreta i predvodnik Interovog vala dobrih rezultata.

Mladen Bartolović (Hajduk) – Prilično iskusni Bartolović mnogo je učinio za svoju momčad i u dvoboju s Rijekom. Bio je asistent za drugi pogodak Hajduka, a također jako puno pretrčao te imao nekoliko uspješnih solo-prodora i udaraca.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!