Košarka

Palac gore za novi dvojac

Ivor Krapac • utorak, 18.11.2008.
Palac gore za novi dvojac
Foto: Kristijan Komarica

Dan nakon rastanka sa Željkom Pavličevićem Zagreb CO je i službeno predstavio tandem koji je preuzeo momčad. Mrave iz Trnskog će do daljnjega voditi Denis Bajramović i njegov pomoćnik Mladen Erjavec, a imperativ je što brži rezultat. Bolji od dosadašnjega, koji je i doveo do Pavličevićeve ostavke i odlaska s klupe...

Ambicije su nešto manje nego na početku sezone, s dna ljestvice regionalne lige pogled ni ne može biti osobito optimističan, no za bolje vijesti trebali bi se pobrinuti Denis Bajramović i Mladen Erjavec. Kako je kazao predsjednik kluba Davor Jelavić, vremena nema puno, a cilj je pobjeći s dna, osigurati ostanak u ligi, pa ako se ukaže prilika, možda uhvatiti i priključak sa sredinom ljestvice.

"Krenuli smo s onim što je osnovna politika ovog kluba, da tražimo izlaz u svojim vlastitim snagama", rekao je Jelavić o izboru nasljednika Željka Pavličevića, dodajući da sva imena o kojima se unatrag 24 sata pričalo nisu aktualna - pa ni ono zvučno Zmage Sagadina koji, po predsjednikovom mišljenju, "s preko 60 godina ne može voditi mladu momčad, pogotovo ne u košarci koja se danas u Hrvatskoj i svijetu igra."

Bajramović je u Zagrebu od siječnja, u klubu je radio s mladim igračima, dok je Erjavec već bio uz prvu momčad kao pomoćnik Pavličeviću - ni jedan ni drugi nisu stranci. "Na njima je da momčad vrate iz situacije u kojoj se našla, nadamo se da će se to dogoditi uskoro, već u sljedećoj utakmici u subotu", dodao je prvi čovjek kluba, već najavljujući dolazak Krke u Trnsko devetom kolu regionalne lige.

S Pavličevićem naknadno

Mogući ostanak Željka Pavličevića u klubu, vjerojatno u ulozi sportskog direktora, zasad je samo ideja. Vrata ostaju otvorena, predsjednik Jelavić kazao je da će se o tome još razgovarati nakon što se dojučerašnji trener odmori.

"Imali smo ranije dogovore, nemamo poseban ugovor, ali ono o čemu smo s ljudima pričali smatrali smo kao pravi ugovor", rekao je Jelavić o mogućem Pavličevićevom prijelasku na novu dužnost, dodajući da dogovor tek slijedi.

"Normalno da se u domaćoj utakmici kao imperativ nameće pobjeda, s tim imperativom treba živjeti. Mislim da će nam se na treningu kao glavni zadatak nametnuti rad na obrambenom segmentu, evidentno je da primamo puno poena", najavio je Denis Bajramović, koji ima ulogu prvog trenera: "Dečki nisu zaboravili igrati košarku, struktura momčadi je od prošle sezone, a na to su naslonjene akvizicije koje su izuzetno kvalitetne. Trebamo napraviti sretnu kemiju, ne očekivati da će nam netko to darovati ili da će doći samo od sebe... Trebamo puno komunicirati, locirati problem, a ako se pojavi neki novi, odmah ga rješavati. Dosta je posla, mislim da treba raditi, ako se bude radilo doći će i rezultat."

Popravak igre u obrani obavit će se sa sadašnjim kadrom igrača, novi trener Mrava istaknuo je da je stvar u pristupu i želji: "Imamo igrače koji su sada ovdje, mislim da se s njima sve može popraviti, pa i obrana. Velik broj primljenih poena sam po sebi govori da je bila loša igra u obrani, no kako ja razmišljam, 80 % obrane je stvar volje, a 20 % edukativni karakter i nadgradnja sitnih detalja... Uvjeren sam da se može popraviti igra u obrani i da će Zagreb primati manje poena."

Mladen Erjavec upoznatiji je sa svim problemima prve momčadi, a kao glavni minus izdvojio je previše individualne igre: "Svi su oni iznimno korektni momci, i igrači koje smo uoči sezone doveli, no problem je što je bila prevelika želja kod svakoga od njih, što su kanalizirali kroz individualnu igru, a ne kroz kolektiv. Tu je, mislim, jedini problem, kad su igrali kolektivno protiv Cibone i Partizana to je izgledalo jako dobro... Treba ih uskladiti da igraju, dovedeni su da igraju i oko toga nema puno priče."

Dovođenje dodatnih pojačanja zasad nije opcija. "Kada će momčad doći na oko 80-85 % ukupnih svojih mogućnosti, što sada nije slučaj, moći ćemo detektirati pozicije na kojima smo tanki i koje eventualno ne zadovoljavaju, o čemu će svoju riječ imati struka. U ovom trenutku momčad nije na toj razini, heterogena je", rekao je Darko Petričević, član Uprave kluba: "Mislimo da je naš roster dobar, vrlo je širok, omogućuje različite kombinacije, rotacije, varijante igre napada i obrane."

Dakle, s istim snagama dalje, a dobra je vijest što se barem kompletiraju redovi. Ante Tomić oporavio se od bolesti i bit će spreman za subotnji ogled s Krkom, dok je jedini izvan stroja još uvijek Vedran Morović, no i njega bi se uskoro moglo očekivati na treningu i parketu. Može li ova momčad bolje i stižu li bolji dani? Nećemo morati dugo čekati na odgovor.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!