Zimski sportovi

Beostar pao na penale

Goran Markuš • utorak, 18.11.2008.
Beostar pao na penale
Foto: Goran Markuš

Susret između naše KHL Mladosti i u Panonskoj ligi posljednjeg Beostara pripao je domaćinima, ali tek nakon vrlo teške borbe, sjajne treće trećine i boljeg izvođenja penala koji im donose nova dva boda i drugo mjesto u ukupnom poretku lige…

Prilično izjednačenom igrom momčadi otvaraju susret da bi nakon uvodne dvije minute Mladost uvjerljivo preuzela inicijativu. Pritisnuti Beostar odgovara na najbolji mogući način i nakon samo šest minuta igra Aleksander Orlov prekrasnim udarcem pogađa mrežu domaćina za prvo vodstvo gostiju.

Međutim, Mladost i dalje ne odustaje i nastavlja sa pritiskom koji samo četiri minute kasnije polučuje prve rezultata kada Miro Smerdelj na asistenciju Denisa Kadiča i Tomislava Čunka pogađa za izjednačenje domaćina.

Smijeh 50-ak gledatelja na tribinama klizališta Velesajam samo tri minute kasnije rezultat je nesvakidašnje kazne koju dobiva Stefan Ilić. Službeno, kazna je dodijeljena zbog nepravilne opreme, a neslužbeno – palica se raspala na dva dijela. Iako domaćini i dalje kontroliraju igru i pritišću goste pravi šok dolazi pred sam kraj trećine kada je točan prvo Boris Danon, a samo minutu kasnije i Petar Popović za velikih 1:3 uoči prvog 15-minutnog odmora.

Panonska liga - poredak

PozicijaMomčadUtakmicaBodovi
1HK Crvena Zvezda410
2KHL Mladost58
3HK Partizan37
4HK Vojvodina36
5HK Novi Sad22
6KHL Zagreb42
7HK Beostar31

Ni drugu trećinu promjena nema. Domaćini su ti koji dominiraju igrom, no ponovno je završnica problem. U 30. i 32. minuti Mladost ima dvije sjajne prilike, no odličan Beostarov vratar, slovački reprezentativac Milan Jankura oba puta je na mjestu. Kao što je i običaj u sportu ovi silni promašaji dolaze na naplatu samo dvije minute kasnije kada Marko Savić pogađa gol domaćina za iznenađujuće veliko vodstvo gostiju.

Do kraja četvrtine očito isfrustrirani hokejaši Mladosti i dalje kontroliraju igru što rezultira velikom gužvom pred golom Jankure u 48. minuti. Međutim, iako su prema golu Beostara pucali najmanje šest puta, pak niti jednom ne prolazi pokraj odličnog vratar gostiju i na odmor se odlazi sa rezultatom 1:4.

Odlična igra domaćina u posljednjoj trećini dobiva i onaj završni dio koji je nedostajao u prvih 40 minuta. Svojim drugim golom Smerdelj na najbolji mogući način otvara posljednjih 20 minuta, a samo minutu nakon njega i Tomislav Čunko pogađa gol Jankure za minimalnih -1 Mladosti 16 minuta prije kraja susreta.

Narednih 10-ak minuta Beostar se grčevito brani i tek nekoliko puta izlazi iz vlastite trećine klizališta što rezultira presudnim golom Janka Kučere za veliko izjednačenje domaćina. Do kraja trećine Mladost i dalje pritišće, no bez rezultata, a sličnu igru imamo i u produžetku što nas dovodi do odlučujućih penala.

Na led prvo izlazi domaći Mario Novak koji kao i Beostarov igrač, Petar Popović promašuje gol protivnika. Međutim, Nikša Trstenjak kao drugi adut Mladosti pogađa mrežu Jankure što se kasnije pokazuje odlučujućim pošto su sva trojica nakon njega (Danon, Smerdelj i Formanek) bila neprecizna.

Sa nova dva boda KHL Mladost se tako probila na odlično drugo mjesto dok prvi bod Beostar još uvijek ne miče sa samog dna Panonske lige. Nova dva susreta lige već su danas na rasporedu kada Novi Sad dočekuje Partizan dok će vodeća Crvena Zvezda protiv Vojvodine tražiti ostanak na samom vrhu u ukupnom poretku lige.

Panonska liga, 17.11.2008:
KHL Mladost – HK Beostar 5:4 (1:3, 0:1, 3:0, 0:0) SO

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!