Rukomet

Hrvatska bez Džombe na SP

Bernard Jurišić • srijeda, 19.11.2008.
Hrvatska bez Džombe na SP
Foto: Axel Heimken

Mirza Džomba neće igrati za hrvatsku rukometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu koje će se narednog siječnja igrati u našoj zemlji. Nekad najbolje desno krilo svijeta danas je objavio da se zbog ozljede povlači iz reprezentacije...

Mirza Džomba objavio je kraj reprezentativne karijere. Iznenadnu vijest samo dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva koje će se igrati u našoj zemlji Džomba je objavio u razgovoru za Sportske novosti, u kojem je izjavio:

"Svjestan sam da sam OI igrao preko svojih trenutačnih mogućnosti i da to nije bilo baš pametno. Također sam svjestan da sam posljednju reprezentativnu utakmicu odigrao u Pekingu. Koliko god mi je žao, jer reprezentacija mi je uvijek bila nešto posebno, više, to je realnost, jer moje koljeno teško može izdržati u sadašnjoj situaciju napore utakmica u kontinuitetu. Ne mogu si dopustiti rizik da krenem pa da nakon prve utakmice odustanem. To ne bi bilo fer ni prema momčadi, ni prema meni samom."

Džomba je ljut na svog trenera u CO Zagrebu, ujedno i izbornika reprezentacije Lina Červara, koji ga u prošlom okršaju Lige prvaka protiv RN Löwena niti sekunde nije poslao na parket. Priznavši kako između njega i Červara ne postoji komunikacija već neko vrijeme, Džomba je dodao još jedan argument informaciji kako ga nećemo gledati u našim arenama u siječnju.

Iako je "pravi Džomba" teško zamjenjiv, Hrvatska na desnom krilu ima kvalitetnih rješenja, prije svih u liku Vedrana Zrnića, Ivana Čupića i Zlatka Horvata. Podsjetimo, zbog ozljeda je na Svjetskom prvenstvu upitan i nastup Ivana Balića i Davora Dominikovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!