Košarka

LeBron James mijenja povijest

Maja Giljanović • srijeda, 19.11.2008.
LeBron James mijenja povijest
Foto: EPA

Mega-zvijezda NBA, Clevelandov LeBron James smijenio je Kobea Bryanta na prvom mjestu što se najmlađih igrača koji su zabili 11 tisuća koševa tiče...

James je protiv New Jersey Netsa predvodio Cavalierse do osme uzastopne pobjede (106-82) postignutim 31 poenom, a usput je još upisao osam skokova, četiri asistencije i spektakularnu "bananu" Devinu Harrisu.

23-godišnjaka koji 2010. postaje free agent te upućeni kažu da baš Netsi ulažu maksimalne napore da ga presele u New Jersey - dijelom vlasnik nekadašnje momčadi našeg Dražena Petrovića je Jay-Z, a reper je bliski Jamesov prijatelj - prije utakmice su priupitali hoće li dati 100%.

Vezane vijesti

"O čemu vi pričate?", zabezeknuo se supestar. "Dat ću svoj maksimum kao i u svakoj utakmici u kojoj istrčim na parket, a što se budućnosti tiče o tom potom" te zaključio: "Ponude li mi se uvjeti bolji od trenutnih, a momčad je sposobna boriti se za NBA prsten, neću oklijevati, a siguran sam da bi svi tako postupili".

James je u East Rutherford doputovao 13 koševa kratak, a jubilarni je 11.000-ti koš postigao još u prvoj četvrtini obilato tako s 23 godine i 323 dana nadmašivši dosadašnjeg rekordera Kobea Bryanta (25 godina i 99 dana).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!