Košarka

Miličiću nova pobjeda

Branimir Korać • četvrtak, 20.11.2008.
Miličiću nova pobjeda

12. kolo poljskog prvenstva donijelo je iznenađenje u kojem je Prokom na svom parketu upisao neočekivani poraz od Polonije što mu je ove sezone već četvrti prvenstveni posrtaj...

Prokom ne igra dobro ove sezone u poljskom prvenstvu. 12. kolo donijelo mu je domaći dvoboj s Polonijom koja je odlično krenula u sezonu, no unatoč tome očekivala se pobjeda Prokoma. Ipak nije bilo tako. Gosti su cijelim tijekom susreta bili bolja momčad i na kraju su slavili 72:64 održavavši domaćina na zaostatku od desetak poena cijelu posljednju dionicu. Kevin Johnson s 18 poena i devet skokova te Michael Ansley s 13 poena najveći su "krivci" za to, a kod Prokoma vrijedi istaknuti tek učinak Filipa Dylewicza i Koka Archibonga koji su ubacili po 11 poena.

Dobro napreduje Koszalin našeg Igora Miličića. U ovom kolu upisali su novu gostujuću pobjedu i to kod Basket Kwydzina 95:84. Igor Miličić bio je ponovno među zapaženijim igračima kod pobjednika s ubačenih 11 poena uz po dva skoka i asistencije te tri ukradene lopte. Inače Koszalin je predvodio Javier Mojica s 25 poena. Kod domaćina 20 poena ubacio je Tony Weeden.

Dok Koszalin bilježi pobjede, Gornik bilježi poraze. Osmi je stigao na gostovanju kod Energi Czarnog koji ih je svladao s katastrofalnih 96:60. Kristijan Ercegović kod poraženih za 17 minuta ubacio je devet poena uz dva skoka i bio među zapaženijim uz Damiena Argretta koji je ubacio deset poena. Kod pobjednika Marcin Sroka ubacio je 21 poen uz pet skokova.

Poljsko prvenstvo, 12. kolo:
Prokom Sopot - Polonia 64:72
Kwidzyn Basket - AZS Koszalin 84:95
Energa Slupsk - Gornik 96:60
Stal Ostrow - Kotwica 86:94
Polpharma - Sokolow Znicz 91:65
Sportino - Poznan Basket 74:63 (62:62)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!